Dva objekta Predškolske ustanove "Dečija radost", koje je Fondacija Novak Đoković za manje od dva meseca sanirala i opremila nakon poplava, iz donacije od 146.000 evra, otvorena su danas, 3. septembra 2014. godine.

- Izuzetno smo srećni jer po planu otvaramo vrtić u Svilajncu, koji je pretrpeo najveću štetu od svih ustanova javne namene na teritoriji ove opštine - rekla je nakon otvaranja objekta projekt menadžer fondacije Gorana Džudža Jakovljević.

Protekle nedelje fondacija je otvorila vrtić u Petrovcu na Mlavi, a zahvaljujući obnovi PU "Dečija radost" u Svilajncu u vrtiće će krenuti oko 250 mališana.

Direktorka ovog objekta Zorica Đorđević izjavila je da je katastrofalna prirodna nepogoda za sobom u poplavnom talasu ostavila pustoš, ali nije uništila nadu i snove dece "našeg grada i vrtića".

- Pojavila se "Fondacija Novak Đoković" koja je nesebičnim angažovanjem i ulaganjem omogućila da se deo vrtića obnovi i opremi i da danas možemo opet da ga vratimo svojoj nameni - da bude vrtić pun dečjeg smeha, graje i radosti - istakla je Đorđević.

Svilajnac je u noći između 15. i 16. maja zadesila velika prirodna katastrofa u kojoj je "Dečija radost“, jedini predškolski objekat u opštini koji je primao 450 dece, pretrpeo najveću štetu i bio potpuno neupotrebljiv. U sva tri objekta uništen je kompletan inventar i oprema za rad, podseća se u saopštenju.

Izvor: Tanjug