Sa devojkom Bašak Dizer, modnom kreatorkom i stilistkinjom, s kojom je u vezi od jeseni 2013. godine, TV  zvezda Kivanč Tatlitug otputovao je u Ameriku na odmor 3. jula 2014. godine.

Međutim, njih dvoje nisu, kako bi se očekivalo,  odseli u luksuznom odmaralištu, nego su iznajmili karavan pa opušteno lutaju Kalifornijom, pišu turski mediji i zaključuju da na taj način poznati glumac leči profesionalno razočaranje.

Serija „Kurt Sejit i Šura“, u kojoj glavne uloge igraju Kivanč Tatlitug i Farah Zejnep Abdulah, Ajlin iz   serijala „Kako vreme prolazi“, nije privukla onoliko gledalaca koliko se očekivalo, pa je producent „Ay Yapim“, čiji je vlasnik Kerem Čataj, odlučio da u februaru okonča emitovanje. Zapravo, to je hteo da učini još proletos, ali je Kivanč zapretio da u tom slučaju nikad više neće raditi sa njima, pa mu je pružena još jedna šansa.

Ipak, izgleda da ni to nije pomoglo. Neki tvrde da razlog neuspeha leži u Kivančovoj glumi, jer lik gradi na isti način kao u „Severu i jugu“, pošto se u međuvremenu razišao sa instruktorom glume, uveren da mu više nije potreban.

Glumac pak veruje da je problem u scenaristima, te je odlučio da se za sledeću sezonu sam lati pera, a u pomoć   je pozvao i provereni tandem koji je radio „Zabranjeno voće“. A da mu je cela ta situacija teško pala dokaz je i incident na setu sa starijim kolegom Enginom Šenkanom koji je zbog toga napustio seriju izjavivši: “S tim momkom više   nikad neću da radim”.

Ni put u Ameriku,  nije prošao bez problema. Očevici tvrde da se glumac u avionu opio, te da se ponašao nadmeno i neprimereno, tražeći od stjuardese da ga upozna sa košarkaškom zvezdom Kobijem Brajantom koji se istim letom vraćao iz Grčke gde je letovao sa porodicom.

Mučnu situaciju prekinuo je Brajant tako što je sam došao do Kivanča i upoznao se  sa njim, objavili su turski mediji, a glumac dosada nije reagovao na ova pisanja.