Nova zvezda na turskom nebu lepote, dvadesetjednogodišnja Amine Gulše krajem maja 2014. godine ponela je titulu najlepše Turkinje, a uskoro će svoju zemlju predstavljati i na Izboru mis sveta.

"Učiniću isto što i Azra Akin 2002. godine", kaže samouvereno crnokosa i crnooka devojka, visoka 178 centimetara. Sa Azrom Akin, inače bivšom devojkom Kivanča Tatlituga, ima još toga zajedničkog. Između ostalog, rođena je u mešovitom braku Iračanina i Turkinje i to u Švedskoj gde je i odrasla.

"Tata mi je bio bacač diska, pa je pozvan u jedan švedski tim. Tamo sam se i rodila. Odrastala sam kao princeza, ali mama nije dozvolila da zaboravim korene. U kući smo govorili samo naš jezik, svakog leta sam pohađala kurseve turskog i tri-četiri puta godišnje dolazili u posetu rodbini."

Pre devet meseci Amine se sa mamom preselila u Izmir i onda odlučila da se prijavi na takmičenje. Mama ju je, kaže, podržala u tome.

"Ne mogu rečima izraziti koliko sam srećna i ponosna zbog pobede. Potrudiću se da dostojno predstavim svoju zemlju na svetskom takmičenju", rekla je novinarima i otkrila da je od  Azre Akin “preuzela” njen širok, topao osmeh.

Iako mladoj lepotici razne ponude pljušte sa svih strana, ona u ovom trenutku ne želi da razmišlja o njima jer je posvećena pripremama za svetski nastup.

Tako da će i Burak Ozčivit morati da pričeka sa snimanjem filma u kojem joj ponudio da bude njegova kraljica, a više o tome pročitajte ovde.

M. R.