Mladi turski glumac Burak Ozčivit  devojačka srca a i široku publiku osvojio  jer ulogom Bali-bega u seriji Sulejman Veličanstveni. Možda i zato jer je za taj lik pustio guste brkove ispod kojih njegov osmeh zasija poput sunca. I u seriji „Grmuša“, u kojoj igra Kamrana, brkovi su mu zaštitni znak, pa se broj njegovih obožavateljki vrtoglavo povećao, a mnoge su poželele i da svog idola vide uživo, što je početkom maja 2014. godine dovelo do komične situacije – pred naletom oduševljenih devojaka Burak je spas potražio u kuhinji svog restorana, preneli su turski mediji.

Glumac je, naime, veliki deo zarade uložio u porodični restoran otvoren na Leventu, ekskluzivnom delu Istanbula, u kojem se služe specijaliteti iz Adane. I kad god ima slobodnog vremena uživa da u restoranu koji je nazvao Bali-beg pripomogne svom ocu a i osoblju u kuhinji. To je dalo ideju njegovim obožavateljkama, među kojima je bilo najviše turistkinja iz arapskih zemalja, kako da ga „ulove“. Jednostavno su zaposele „Bali-bega“, a kad su ugledale mladog glumca, pojurile su prema njemu uz povike Burak, Burak. Nenavikao na zapadnjački izliv oduševljenja, glumac je utekao na sigurno – u kuhinju i tamo se zatvorio. Tek kasnije, kad se situacija smirila, pristao je da izađe i podeli autograme.

Tu njegovu veliku popularnost mnogi producenti pokušavaju da iskoriste što bolje, pa je tako ovih dana iz Dubaija dobio ponudu da za milion dolara snimi serijal od 13 epizoda namenjen arapskom tržištu.

A da li će tu ponudu prihvatiti, ostaje da se vidi.

M. R.