U neposrednoj blizini Svetog Stefana, smeštena između gustog šumarka sa jedne i prelepog Jadranskog mora sa druge strane, ova plaža sa razlogom nosi kraljevsko ime.

Ako se pitate koja se kraljica tu kupala pa je plaža dobila naziv po njoj, lokalni meštani tvrde da je to bila kraljica Marija Karađorđević, žena kralja Aleksandra.

Na šljunkovitoj plaži dužine oko 120 metara nema mesta za mnogo kupača, ali je onima koji imaju zadovoljstvo da se na njoj kupaju uživanje zagarantovano. Uvala ima predivan oblik, a more je izvajalo dno plaže tako da svaki centimetar nosi specifičnu boju i daje smaragdnozeleni i plavičasti ton vodi u kojoj se ogleda bujno mediteransko rastinje s obe bočne strane plaže. Javnost je nezadovoljna činjenicom što ova plaža nije više otvorena za sve goste, a onako skrivena u  stoletnom maslinjaku i borovoj šumi, danas nosi epitet „nedodirljive“. 

Duga 120 metara, Kraljičina plaža dobila je ime po Mariji Karađorđević, jugoslovenskoj kraljici, koja je voljela da odmara na ovoj plaži i u obližnjem ljetnjikovcu dinastije Karađorđević, danas poznatijem kao „Vila Miločer“.

Malo dalje i i velika miločerska plaža, poznatija kao Kraljeva plaža, koja se nalazi ispod nekadašnjeg letnjikovca Karađorđevića, odnosno današnje „Vile Miločer“. Park oko nje pun je retkih biljnih vrsta koje su iz svih krajeva sveta donošene baš za ovaj park, tako da Kraljeva plaža predstavlja pravi prirodni eksponat.

Koliko osvaja besprekornim izgledom svoje posetioce, govori i činjenica da je naš proslavljeni teniser Novak Đoković upravo ovo mesto izabrao za svoje venčanje. Venčanja na plaži s, inače, izuzetno popularna u svetskom džet-setu, pa je i urednica "Voga", Ana Vintur nedavno ustupila svoje imanje sa pogledom na more svom sinu. O tom venčanju možete pročitati ovde.

"Aman rizort", hotel koji su Novak i Jelena odabrali za slavlje nalazi se preko puta Kraljičine plaže, na ostrvu Sveti Stefan. Ovde pročitajte nešto više o luksuznom hotelu "Aman Rizort" na Svetom Stefanu.

Nije ni isključeno da će mladenci upravo na ovoj šljunkovitoj plaže reći “da”, a do tada uživajte u slici ispod teksta.