Čitalački dnevnik AlekseSimonovića, učenika 7/5 odeljenja OŠ “Ivo Andrić” iz Niša, proglašen je za najkreativniji na ovogodišnjoj učeničkoj smotri “Čitalići” koja je održana u Aleksincu.

Simonoviću je pripalo prvo mesto u kategoriji “Čitalići kreativci” a njegova sveska u koju je upisivao utiske o pročitanim knjigama, mogla bi rame uz rame da stane sa štampanim izdanjima mnogih profesionalnih izdavača.

PROČITAJTE JOŠ: 7 ODLIKA KOJE IMAJU SJAJNI RODITELJI: proverite da li ste dobar primer svom detetu

Koliko je ljubavi, pažnje i posvećenosti ovaj đak uložio u kreiranje i ispisivanje svog dnevnika čitanja, rečima se teško može opisati – fotografije i video snimak dočaraće lakše lepotu njegovog rada.

A da nagrada za najkreativnijidnevnik čitanja nije zalutala u OŠ “Ivo Andrić” iz Niša svedoči i podatak koji su nam potvrdili u ovoj školi da Aleksa već treću godinu za redom osvaja ovo priznanje.- Aleksa je veoma talentovan, kreativan, vredan i uporan. On je jedno zaista izuzetno dete. I ranije je uspešno učestvovao na takmičenju "Ja imam talenat za čitanje", a na "Čitalićima" već treću godinu osvaja nagrade za najkreativniji dnevnik čitanja. Njegovim radom svi su bili oduševljeni jer ima izražen estetski kriterijum i kritičke sudove na nivou odraslog čoveka, kaže Tijana Jocić Aleksina profesorka srpskogjezika.

Kliknite OVDE za nastavak teksta i još slika!

PageBreak

DanijelaDimitrijević, Koordinator školskog tima OŠ „Ivo Andrić“ Niš i gradski koordinator za grad Niš kaže da su se na završnoj Međunarodnoj smotri čitalaštva „Čitalići 2018.“, koja je održana u Aleksincu 19. maja ove godine, učenici takmičili pojedinačno i ekipno u nekoliko kategorija i ostvarili zapažen uspeh.

- Ideja ovog projekta je da se poveća i razvije čitanost kod učenika osnovnih i srednjih škola, kao i da se pruži prilika nadarenoj deci – marljivim čitaocima da iskažu svoj talenat - kaže Dimitrijevićeva.

PROČITAJTE JOŠ: RODITELJI MORAJU DA POMOGNU KAD DETE BIRA SREDNJU ŠKOLU: ova 3 pitanja otkrivaju da li će moći da se zaposli i radi posao koji voli

Osim Simonovića, koji je osvojio prvo mesto u kategoriji "Čitalići kreativci", zapažen uspeh ostvario i učenik VasilijeIvković koji je osvojio je 3. mesto u kategoriji „Čitalići klikeraši“. PetarNešković i LanaDimitrijević osvojili su je pohvalu za učestvovanje u kategoriji „Čitalići kreativci“.

- Na smotri školskih štandova sa dečjim radovima na temu „Nezaboravljeno blago mog kraja“, u konkurenciji 50 škola, naša škola Ivo Andrić dobila je pohvalu za najbolji školski štand. Ova nagrada je rezultat odlične saradnje i timskog rada velikog broja učenika i nastavnika naše škole. Vredna nagrada za najbolji školski štand je paket od dvadeset knjiga za školsku biblioteku - kaže Dimitrijevićeva.

Domaćini učeničkig nadmetanja bili su nastavnici i đaci Osnovne škole „Vožd Karađarođe“ iz Aleksinca koji su zaslužili sve pohvale za odličnu organizaciju ove divne manifestacije, u znaku knjige, čitanja i druženja.

„Čitalići“ se organizuju pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Društva školskih bibliotekara Srbije.

Tekst: B. Janačković

Izvor: Blic