Dinamični i odlučni i nestrpljivi da našu ljubav podelimo sa našim najbližima, bili smo rešeni da odmah počnemo sa pripremama našeg venčanja. Pripreme su u toku, sjajan tim sa dvora zadužen je za organizaciju koja uz pomoć velikog broja prijatelja teče besprekorno, a Filip i ja smo veoma uključeni u svaki detalj od samog početka. Obaveze oko našeg venčanja bile su obimne, ali smo nas poseban dan planirali sa velikom radošću. Kako se približava taj subdonosni dan tako je naše uzbuđenje sve veće.

Da li će (i koje) srpske običaje za venčanja ispoštovati mladenci?

Venčanje kao simobol naše ljubavi postaje novi period u našim životima. Naša vizija braka se sastoji od toga da utemeljimo naše zajedništvo i da zrelo pristupamo svim dužnostima i obavezama koje nam predstoje i da na čvrstim osnovama nastavljamo da čuvamo ugled srpske kraljevske porodice Karađorđevic. To je naš dug prema nasim precima. Takođe kraljevska venčanja uvek izazivaju veliku paznju kod naroda, interesantni su svi detalji koji čine ceremoniju venčanja . Poštovaćemo srpsku tradiciju i posebno se radujemo činu crkvenog venčanja u Sabornoj crkvi. Očekujemo dosta zvanica, prisustvo svetskih i evropskih ktraljevskih porodica, gostiju iz zemlje i inostranstva. Biće to dan koji ćemo dugo pamtiti.

Ko je kreirao venčanicu?

Najviše od svega bila sam nestrpljiva da ponesem prelepu venčanicu koju je kreirala naša slavna kreatorka Roksanda Ilinčić, koja je kroz savršeni sklop prefinjenih materijala učinila da venčanica odiše mojim senzibilitetom i karakterom. Po svemu poseban stil Roksandinih kreacija bio je za mene presudan u izboru venčanice čiji sam dizajn prepustila njenoj viziji ravnoj velikim savremenim umetnicima. Poput velikih umetnika Roksandina haljina, isklesana poput skulpture, elegantna i moderna, sa elemetima tradicije i onog savremenog, spajajući prošlost i sadašnjost u pravom kontekstu Kraljevkih venčanja Roksandina kreacija moje venčanice ostaće dugo zapamćena kao jedno veliko umetničko delo. Po tradiciji, Filip neće videti moju venčanicu sve do dana venčanja.

Koji kreatori brinu o izgledu mladenaca? 

Vrlo mi je važno da za se naše venčanje osećamo posebno, a u tome naš izbor odeće ima veliku ulogu. Cenim Danicino mišljenje i uvek se sa njom konsultujem vezano za moj izbor odeće. Ipak je Danica umetnica i beskrajno kreativna, i u nju imam veliko poverenje.

Moje klasično frak odelo izrađeno je po meri, od strane vrhunskih šnajdera doprinelo je klasičnoj muškoj eleganciji koju sam želeo da ostvarim pored Danice koja je blistala u Roksandinoj haljini.

Pored posebne venčanice, celokupan stajling pazljivo je osmišljen od strane Roksande i njenog sjajnog tima. Svaki detalj bio je posebno značajan kako bi se postigao celokupan efekat mog izgleda za naše venčanje. Frizura i sminka bili su isto toliko bitni koliko i porodični nakit koji cu sa poštovanjem nositi na dan venčanja.

Nakon venčanice, takođe ću poneti sasvim posebnu haljinu iz Roksandine kolekcije za venčanja. Takođe, za veče koje prethodi venčanje, gde ćemo okupiti našu blisku porodicu i prijatelje opredelila sam se za haljinu boje bakra našeg poznatog kreatora Saše Milojković koji se pobrinuo za celokupan stajling moje mame Bebe.

Ko je birao dekoraciju? Ko aranžira cveće?

Dekoracija je bio posebsan momenat pripreme našeg venčanja. Elegantna i prefinjena dekoracija bila je veliki deo naše ceremonije , na šta sto veoma ponosni. Za dekoraciju je zaduzen kao i za u ceo cvetni aranzman poslušali smo savete od Princeze Katarine koja posebno voli cveće ima istancan ukus za cvetne aranzmane.

Ko je zadužen za mladenačku tortu? Kakva će biti?

Mladenačka torta biće posebno iznaneđenje za sve goste, ali možemo da kažemo da će biti dovoljno velika i veoma ukusna kako bi svi nasi gosti uzivali u slatkim ukusima nase ljubavi.

Kakav meni je planiran? Šta će se služiti?

Meni je planiran tako da nasi mnogobrojni gosti iz zemlje, a posebno oni iz inostranstva, kojih ima dosta, osete ukuse Srbije. Sluziće se naši specijaliteti počevši od raznovrsnih predjela, zatim glavna jela i svih ostalih dodataka kako bismo odgovorili željama naših gostiju.

Ko je zadužen za zabavu?

Prilikom prijema nakon crkvenog venčanja, uoči dočeka gostiju i prijema opredelili smo se za zvuke klasične muzike prkestra Svetog Đorđa, čiji je Filip pokrovitelj. Zatim nakon večere, prvog plesa i sečenja torte za atmosferu pobrinuće se Lena Kovačević, sa jazz i evergreen tonom, kao i neke numere naše narodne muzike koje volimo.

Nastavak teksta o kraljevskom venčanju pročitajte OVDE!