Slavni teniser Novak Đoković nedavno je iznenada posetio jednu prodavnici zdrave hrane u centru Beograda i svojom pojavom iznenadio prodavačice i kupce, piše Kurir.

Celom svetu je poznato da Novak poklanja veliku pažnju ishrani i da ne jede proizvode koji sadrže gluten, na koji je alergičan. Glavom i bradom, Novak Đoković se pojavio u prodavnici, stao u red i strpljivo čekao da ga usluže.

Inače, to je njegov omiljeni market, u koji je dolazio i pre deset godina, kada je počinjao tenisku karijeru i kada je bio totalni anonimus. Nole je svojim nonšalantnim stavom oduševio prodavačice, sa kojima je proveo nekoliko minuta u prijatnom ćaskanju. Saznajemo da je pazario namirnice organskog porekla za iznos od 33.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ: Kako se hrani Jelena Đoković: Ovo je moj recept za kolače (FOTO)

"Ne možemo da vam otkrijemo šta je kupio kod nas, ali vam mogu reći da je Novak Đoković divan čovek. Prava duša! Bio je opušten, ponašao se normalno, kao bilo ko od nas... Nijednim gestom nije želeo da pokaže da je velika zvezda. Zato ga narod i voli", rekla nam je prodavačica koja se slikala sa Đokovićem i fotografiju ponosno podelila na društvenim mrežama.

Novakova supruga Jelena često kupuje baš u toj prodavnici zdrave hrane, koja se nalazi nadomak stana u kojem je provela detinjstvo.

"Jelena je došla dan ranije kod nas i otkrila nam da Novak obožava naše proizvode i da ih redovno koristi kada je u Beogradu. Iznenadio nas je već sledećeg dana, bili smo zatečeni, ali samo nekoliko sekundi. Dao nam je najlepši kompliment tako što je rekao da je ova prodavnica centar sveta kada je u pitanju zdrava hrana", istakla je ljubazna prodavačica.

Zavirite u jelovnik Novaka Đokovića:

Doručak

Ujutru prvo popijem veliku čašu vode zagrejane do sobne temperature. Potom uzmem dve kašičice manuka meda sa Novog Zelanda. Doručak je musli bez glutena ili ovsena kaša. Dodam malo badema, oraha, kikirikija, seme suncokreta ili bundeve. Voće jedem odvojeno ili dodam u ovaj miks, malo kokosovog ulja, bademovo mleko ili kokosovu vodu.

Ručak

Ugljeni hidrati. Pasta bez glutena od kvinoje ili heljde i povrće. Pečene paprike, paradajz, krastavac, brokoli, karfiol, boranija, šargarepa... Maslinovo ulje i malo soli.

Užina

Gel sa 25 miligrama kofeina. Tokom meča uzmem suvo voće, kašičicu ili dve meda.

Večera

Proteini. Meso ili riba. Biftek, piletina ili losos. Najviše volim pečeno meso ili meso spremljeno na žaru, a ribu kuvanu na pari. Uz to jedem kuvano povrće, poput šargarepe ili tikvica.

PROČITAJTE JOŠ: Jela po ukusu Novaka Đokovića: đuveč bez glutena (RECEPT + JELA S MESOM)

Tekst: Aleksandar Radonić

Izvor: Kurir