Ipak, postoji dosta načina da se zdravo hranimo. Sada to može biti čak i zabavno, ako se primene neke stare stvari, a nove metode. Naime, poznato je svima kakav je kvalitet hrane ispod sača, na roštilju, u crepulji ili iz kotlića.  Evo sada i tanjirača je na redu da se opiše. Zašto je ovo dobar izbor?

Pa prvi razlog je mala količina ulja. Drugi razlog je brza priprema hrane.

Treći razlog je dugotrajnost, kao i praktičnost. Ne treba nam neka druga posuda, već se direktno može iz nje poslužiti. Tanjirača je odlična u prženju ribe, krompira, kobasica, mesa i sl. Zaista lepo izgleda kada se u tanjirači poredjaju ribe i to tako da glave budu spojene u njenom udubljenju, a repovi budu ka spoljnoj strani. Maštovitost je dozvoljena, svako može da aranžira na svoj način jelo i to dok se još sprema.

Ovde je bitno da se zna da je tanjirača udubljena na sredini i da je to njena najtoplija površina,  a krajevi su manje topli. Tako se i hrana treba poredjati, ono što se duže peče ide u sredinu, a ono sto se kraće peče ide na krajeve. Uostalom, čim se par puta proba lako se nauči rukovanje ovom neobičnom “šerpom”, “fritezom” ili “tiganjem”. Videćete kako je lepa “moča” u talandari prilikom pečenja mesa. I na kraju lako se održava, a pogodna je i za transport.

Izvor: Talas