Trenutno je na obuci devet učenika, a u narednih šest meseci svi đaci će biti uključeni u akciju, piše 24sata 16. novembra 2014. godine.

"Ovakvom obukom u koju su uključene životinje želimo da pomognemo razvoju empatije kod đaka", kaže učiteljica Suzana Aleksić.

Tokom obuke učenici će provoditi sat vremena u radu sa psima, a Dejan Miletić će ih učiti kako da razumeju psihologiju, energiju, i govor tela pasa.

"Ova akcija ima terapeutsku, ali i humanu komponentu. Želimo kroz ovu obuku da decu naučimo kako da budu vođe čopora, ali i vođe svog života", kaže srpski Cezar Milan, koji je kao i njegov slavni uzor život posvetio vaspitanju i rehabilitaciji pasa.

Inače, škola "Branko Pešić" je izabrana jer je pohađaju deca koja kasne u razvoju za svojim vršnjacima, napuštena deca, i ona koja dolaze iz raznih socijalnih sredina.

"Ovakva vrsta terapije reflektovaće se pozitivno na decu i uticaće na mnoge stvari, pogotovo na njihovu komunikaciju, integraciju u društvo, njihovo samopoštovanje i pomoćiće im da prepoznaju i spreče agresiju", kaže Suzana Aleksić.

"Imamo velike probleme sa jezičkom barijerom, jer u školu dolaze i mladi koji su deportovani iz zapadne Evrope. Takođe, kod nas je dosta dece koja imaju izražene probleme u ponašanju zbog svoje emocionalno nesređene situacije u kući", zaključuje ona.

Đaci će na kraju obuke dobiti sertifikate da su postali vođe čopora.

Izvor: 24sata.rs