Jake boje, prirodni materijali, haljine iz 60-tih sa elementima futurističkog dizajna i ručno pravljen nakit, samo su neki od detalja koje čine umetnički opus ove mlade dizajnerke.

Nataša Đorđević iz Vrnjačke Banje ima 24 godina, a može se pohvaliti da već ima skoro 10 godina iskustva u dizajniranju i šivenju odevnih predmeta.

Više: Kako je jedna samohrana majka pokrenula svoj biznis.

Sve je počelo kada je uz maminu pomoć sašila prvi komad garderobe. Sa nepunih 18 godina, imala je već pun orman odevnih predmeta koje je sama osmislila i sašila i to koristeći industrijske mašine.

Kada je došlo vreme za upisivanje fakulteta, bez mnogo razmišljanja odlučila se za modni dizajn na Visokoj strukovnoj školi za tekstil u Leskovcu.

Osim što se može pohvaliti da je bila jedan od najboljih studenata, uporedo je dizajnirala i šila svoju prvu kolekciju haljina, kasnije je upotpunila svoj umetnički opus nakitom i tašnama i tako osnovala sopstveni brend pod nazivom "Naca.".

"Nakon završenog fakulteta rešila sam da se potpuno posvetim onome što najviše volim da radim - stvaranju unikatnih komada garderobe i nakita koji će izgledati baš onako kako sam ih u mašti negde videla", s osmehom kaže Nataša.

Kada pogledate njenu kolekciju ne možete ostati ravnodušni jer ova mlada umetnica obožava da se igra kako bojama, materijalima i formama, tako i neobičnim motivima koji su ručno oslikani.

Spoj etno elemenata i fluorescentnih boja ili "svemirskih" detalja samo su neke od ideja zbog kojih se izdvaja od drugih, a kako kaže, sve je više zainteresovanih da ponesu neki "Naca." detalj.

"Do sada sam dobila samo pozitivne kritike, naročito na izložbama u Nišu gde sam nekoliko puta predstavljala svoje radove i bilo je dosta zainteresovanih devojaka koje su želele da isprobaju ili kupe neki detalj", tvrdi Nataša.

Osim na izložbama u Nišu, Nataša je imala nekoliko modnih revija u Leskovcu, ali i u Beogradu na Young Walk reviji 2013. godine.

Kako kaže, ima dosta planova, a pre svega da proširi kolekciju haljina i otvori butik u kojem bi sve svoje radove izložila, jer za sada njene kreacije se mogu videti samo na Facebook stranici Naca.

"Imam dosta planova, pre svega da upišem master i da nastavim sa dizajniranjem odeće, a sve ostalo polako će doći, nadam se", sa osmehom završava Nataša.

U galeriji pogledajte Natašine neobične kreacije i nakit.

Tekst: Spomenka Marić

LepaiSrecna Kada se spoje ljubav prema umetnosti i talenat, uspeh je neizostavan deo priče! Upravo se ovim epitetima može pohvaliti mlada dizajnerka Nataša Đorđević pred čijim neobičnim kreacijama retko ko ostane ravnodušan.