Uprkos bogatom višegodišnjem iskustvu u sinhronizaciji crtanih filmova Mina Lazarević (38) nije upala u rutinu, već je tokom pozajmljivanja glasa detektivki Lusi u animiranom 3D filmu "Grozan ja 2" toliko uživala da je u studiju provela dvostruko više vremena nego inače.

Popularna glumica koju gledamo u serijama, filmovima i pozorišnim predstavama obožava crtaće i raduje se svakoj sinhronizaciji jer je to, prema njenim rečima, božanstven poligon za igru.

Po čemu je sinhronizacija drugačija od rada na pozornici ili pred kamerom?

- Velika je razlika. Ovo je poseban vid izraza u kojem se oslanjate samo na svoj glas, što mi glumci toliko i ne primećujemo kada smo u pozorištu ili na filmu.

Da li svoju decu zabavljate priređujući im svojevrsno pozorište u kući?

- Kako da ne. Moja ćerka Iva je nedavno po ko zna koji put gledala dugometražni crtani film u kojem sam sinhronizovala sve ženske vokale, a nakon toga me je ispitivala kako to da imam toliko glasova. I onda me je terala da joj uživo sve reprodukujem kako bih joj dokazala da sam to ja (smeh).

Imate li zahvaljujući poslu kojim se bavite više vremena za decu nego da sedite u kancelariji?

- Ne bih mogla sebe da zamislim u kancelariji. To bi mene činilo sputanom i nezadovoljnom. A to što kao glumica nemam radno vreme nekad je dobro a nekad ne. Kad, uslovno rečeno, danima ne radim ništa, odnosno ne odlazim na posao, mogu da budem sa decom, ali tada ništa i ne zaradim. Tako da je to mač sa dve oštrice.

Kako kvalitetno provesti vreme sa porodicom?

- Treba efektivno provoditi vreme. I oni koji rade osam sati dnevno imaju priliku da, ako žele, vikendom budu sa decom, a i period radnim danima od šest do devet uveče nije za bacanje. Nije neophodno biti zajedno 24 sata, a razdvajanje je zdravo ukoliko članovi porodice kad su na okupu provode vreme zajednički punim srcem.

PageBreak

Kada ste se poslednji put lepo naspavali?

- Ne sećam, davno je to bilo. I kada imam priliku ja ne mogu da spavam jer mi "nervi rade" i budim se noću da vidim da li su deca otkrivena.

Ipak, kao majka troje dece i sa obavezama izgledate sveže i odmorno.

- Nedavno se desetak dana nismo razdvajali, pa sam u šali rekla deci da jedva čekam ponedeljak da ih pošaljem vrtić, kako bih čula malo tišine (smeh). Ne znam, valjda je to i pitanje unutrašnjeg zadovoljstva i ispunjenosti, a i malo šminke.

Da li se zahuktava burna pozorišna jesen 2013.?

- Kreće lagano. Počele su probe za Ženidbu i udadbu u matičnom Pozorištu na Terazijama, a 28. septembra Srđan Ivanović, Milan Kalinić i Ivana Knežević i ja sa komedijom Menjamo žene gostujemo u Cirihu. Imala sam i prvi čas u mojoj školi glume. U oktobru sa Čorbom od kanarinca gostujemo na Borinim danima u Vranju.

Tekst: Nenad Blagojević