Jedna od najvećih zvezda narodne muzike tadašnje Jugoslavije i uspešni teniser upoznali su se u novogodišnjoj noći 1988. godine, a venčali se nakon četiri godine zabavljanja na svadbi decenije u hotelu Interkontinental u Beogradu 7. decembra 1991.

Brena je napravila pauzu sa bendom Slatki greh kako bi se posvetila porodici, godinu dana kasnije rodila je Stefana, a drugog sina Viktora 1998. godine.

Iako su novinari nebrojeno puta pisali kako o divnim tako i o onim manje lepim događajima iz njihovih života, Brena (52) i Boba (49) do danas su ostali jedan od retkih parova koji punu dvadeset jednu godinu neguje uspešan i kvalitetan brak čiju idilu niko nije uspeo da poremeti.

Iznenadna poseta

- Boba je neplanirano i iznenadno došao u Čikago gde sam pevala, i dogovorili smo se da otputujemo u San Francisko. Već tada je bilo jasno da ne možemo jedno bez drugog i da među nama struji hemija. Otišli smo u Australiju, gde je on trebalo da igra egzibicione mečeve, a tih sedam zajedničkih dana, bili su ispunjeni najromantičnijim trenucima u mom životu - seća se Brena.

Idealan muž kao podrška

- Idealan muž je onaj kojeg nacrtate i kažete mu kako da se ponaša (smeh)! Šalu na stranu. Idealan muškarac je onaj koji je tu kada vam je potreban, da vam bude oslonac, podrška. Na Balkanu se od muškaraca previše očekuje, da ceo teret brige o porodici padne na njihova leđa, a ne mora da bude tako. Žena treba da podeli teret sa njim i da se aktivno uključi. Jer kada dođu teški trenuci, ostaju samo vaš partner i deca - kaže Lepa Brena.

Napravila sam pravi izbor

- Ljubav je samo inicijacija u braku koji treba da bude ispunjen razumevanjem, tolerancijom, kompromisom. Idealan brak je onaj u kojem su oba partnera srećna. Kod Bobe volim to što je spontan, iskren, brižan, što smo kroz naš brak zajedno odrastali, što smo se našli u pravom trenutku i što smo zajedno kreirali našu budućnost, na način kako smo želeli. Kad pogledam naš život sa distance, shvatam da sam učinila pravi izbor.

Boba ekspert za kulinarstvo

- Jedino se ne slažemo u hrani pošto ona zbog posla pazi šta jede, a ja sam dobio ove silne kilograme. Zbog toga stalno ide za mnom i opominje me - kaže Boba.

- On je u stanju da posle celog dana na poslu uđe u kuhinju da nešto secka. Pored velikog kulinarskog eksperta poput Bobe, u kuhinji možete samo da budete asistent - nadovezuje se Brena.

Nenad Blagojević