Friziranjem, šminkanjem i fotografisanjem za naslovnu stranu Lise Katarina Bogićević (16) potrošila je jedan slobodan dan u toku nedelje, koliko joj sleduje, od kada snima emisiju "Tvoje lice zvuči poznato", umesto odmaranja u krevetu uz slatkiše, kako bi ga inače provela.

Mlada crnogorska pevačica, glumica i plesačica znala kakav je naporan tempo čeka zbog pomenutog šoua, pa je uz podršku roditelja odlučila da jeseni 2014. godine ne pođe 1. septembra u treći razred Srednje muzičke škole Vasa Pavić iz Podgorice već da prvo polugodište završi vanredno.

Radi snimanja privremeno se preselila sa majkom Dijanom u Beograd, dok je otac Veselin, sestra Ksenija i brat Pavle zdušno bodre iz Podgorice.

- Drugarice i drugari iz škole stalno mi pišu jer im nedostajem. Otkad traje šou  samo jednom sam bila dole, kada sam predala nagradu od 1.000 evra porodici iz Nikšića kojoj sam namenila novac iz druge emisije - priča Katarina. 

Svojih početaka se seća, ali na osnovu roditeljskih priča jer je, u vreme kad je prvi put nastupala imala svega četiri godine. Uz podršku porodičnog prijatelja, glumca glumca Dejana Đonovića, izvela je pesmu Čudna priča. 

- Roditelji su mi pokazivali snimak preko kompjutera, a najsmešnije je to što sam pobegla sa scene i posle nekoliko minuta se vratila (smeh).

Katarina je više puta učestvovala na dečijim muzičkim festivalima, zatim u emisiji Ja imam talenat gde je stigla do finala, a zatim je usledila uloga Zvezdane u seriji Folk.

Na sledećoj strani pročitajte koji su Katarinini planovi...

PageBreak- Sledeće godine planiram da se preselim u Beograd i da, ako bude prilike, radim mjuzikle. Taj žanr obožavam - kaže Katarina i ne krije da, kao i svaki tinejdžer, jedva čeka da postane punoletna. 

- Kad poželim nešto što sada nije izvodljivo, moji mi govore da ću to moći kad napunim 18 godina. Jedva čekam mart 2016. godine jer ću tada moći sama da donosim neke odluke za koje mislim da su ispravne. Roditelji me podržavaju i guraju napred. Tata je malo strog po tom pitanju jer baš želi da uspem. Izvanredan je muzičar i ja sam srećnica što ga imam da me nauči bitnim stvarima. Bilo bi mi stresno da mama nije sa mnom u Beogradu. Mi smo kao drugarice, sve pričamo jedna drugoj - otkriva Katarina.  

O učešću u šouu Tvoje lice zvuči poznato maštala je od kad se prikazuje kod nas. A kad joj je stigao poziv, Katarina je bila najsrećnija.

- Uvek sam verovala od sebe i, iako su pripreme naporne, ništa mi nije teško. Moj san je da završim školu za ples, glumu i pevanje i da odem u Njujork i da tamo radim u pozorištu. Obožavam taj grad.

Od dosadašnjih imitacija u emisiji Katarina izdvaja Arianu Grande, koju i privatno voli. 

- Ja sam njen fan, a kad sam obukla kostim i našminkala se bila sam original ona – uzbuđeno će. 

Dok se Katarina slikala za Lisu, pitali smo njenu mamu Dijanu kakva je najmlađa učesnica šoua Tvoje lice zvuči poznato bila kao mala.

- Vesela, razigrana, nestašna, ali uvek nežna, pažljiva i osećajna. Rodila sam je u 23. godini, i moja je mezimica - prvo dete koje je šest godina bilo samo. Dobro se razumemo jer smo dosta slične tpo temperamentu, izgledu i naravi. Cela porodica prati šou i podržava je. Ima tu i odricanja, ali moramo tako jer je to naša zvezdica. 

- Takmičari me hvale, maze, paze, šale se i daju mi savete jer sma najmlađa. Sa  Elenom Risteskom, koja mi je kao sestra izlazim u grad i idem u šoping. Neda Ukraden nas je nedavno pozvala kod nje na kupus, a onda u salon na masažu. Nedin kupus je fantastičan - kaže Katarina.

Nenad Blagojević