Period pred nama obeležiće ulazak tranzitnog Marsa u Strelca. Energija kojom smo okruženi malo će se stabilizovati. Međutim, neka nas ne zavara osećaj slabljenja autoriteta i osećaj da nam sada nešto može biti progledano i kroz prste.

Tranzitni Mars u Strelcu pokazaće nam da se samo uložen trud računa, da vreme za odmor ne postoji onda kada se od nas očekuje maksimalna posvećenost. Svakako, svi naši planovi nastaviće da se realizuju, ali ćemo malo promeniti uslove u kojima stvaramo, i skrenućemo nekim stazama koje nisu unapred ucrtane u naše skice cilja.

Tranzitni Merkur u Jarcu obrazovaće aspekt kvadrata sa tranzitnim Uranom u Ovnu (egzaktno 28. januara). Pripazite tih dana na dogovore koje ćete sklapati, ali i na neka obećanja koja ste ranije dali, a sada se očekuje njihova realizacija. Vremena je sve manje, a poziva sve više. Balans je ključan pojam.

Tranzitni Merkur 31. januara menja znak i ulazi u Vodoliju. Merkur u Vodoliji aktiviraće nas da istražujemo neke teme koje su nas i ranije privlačile, ali smo mislili da nam nisu dostupne. Iznenadićemo se kada shvatimo koliko je sve povezano i koliko je slučajnost relativan pojam.

PROČITAJTE JOŠ: 3 PLANETE DONOSE STRAHOVITE SUDBINSKE POTRESE U 2018: Evo zašto morate da štedite novac sve do 15. maja!

Pun Mesec u Lavu očekuje nas poslednjeg dana ovog meseca, 31. januara. Ovo je drugi pun Mesec u jednom mesecu, takozvani "Plavi Mesec" (prethodni je bio 2. januara u Raku). Pun Mesec će biti na 11 stepeni Lava. Svi oni koji imaju neku planetu na oko 11 stepeni Lava, mogu očekivati da će ovaj pun Mesec imati veći uticaj na njih, u zavisnosti od toga koja im je planeta u pitanju, u kom polju se nalazi i koje aspekte obrazuje sa drugim planetama.

Takođe, i svi oni koji imaju neku planetu na oko 11 stepeni Škorpije ili Bika, ali i Vodolije, mogu očekivati da će osetiti energiju ovog Meseca. Svakako, ukoliko se osetite izazvanim da odreagujete burno i naglo, razmislite još jednom o potencijalnim posledicama svojih postupaka.

Dok će oni koji imaju neke planete na oko 11 stepeni Vage, Strelca, Ovna ili Blizanaca, osetiti poriv da menjaju svoju svakodnevnicu i da se uhvate "u koštac" sa nekim problemima koji nisu toliko strašni koliko zapravo deluju.

Tranzitna Venera je u Vodoliji. Ljubavi koje će se razvijati, ili rađati u narednom periodu biće neobične, neshvatljive i čudne i onima koji vole, ali i onima koji sve to posmatraju sa bezbedne udaljenosti. Venera u Vodoliji obrazovaće aspekt kvadrata sa Jupiterom u Škorpiji (egzaktno 4. februara). Mali i veliki benefik "sudaraju" se, bore i takmiče u nadmoći.

Kliknite OVDE da saznate ko će u narednom periodu doživeti ljubav...

PageBreak

Može li se boriti protiv emocije? Može li se graditi izdržljiv zid protiv sudbine? Možemo li voleti "dovoljno", tek toliko da ne budemo ravnodušni, i nikako preko granice nakon koje počinje da nas "boli" srce od jačine emocije? Možemo li prihvatiti olako emociju koja se dešava toliko retko, da mnogi samo sanjaju da je osete?

I, možemo li okrenuti leđa nečemu što pretenduje da postane najlepši deo našeg života, samo iz straha od ponora, od propadanja iluzija, od menjanja unapred zacrtanih ciljeva?

Da li smo uopšte zaslužili apsolut o kom toliko pričamo, sanjamo ga i zavidimo onima koji ga žive? Ako bežimo na svaku naznaku slične emocije, ako golim rukama kidamo neraskidivo, bežimo od onoga što je u nama, svaki put kada sklopimo oči, i biramo one koje možemo da volimo "dovoljno", ni mrvicu preko normalnog. Da li zaista želimo takve "ljubavi"?

Venera u Vodoliji 7. februara obrazovaće i aspekt sekstila sa Uranom u Ovnu. Pred nama je ispit na kom će pasti svaka neiskrena emocija. Neko će konačno priznati sebi da se zavaravao i verovao u neistine. A neko će upoznati nekoga zbog koga će vreme zaista stati, iako nismo skloni da verujemo da takvi trenuci zaista postoje.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE KLJUČNA REČ ZA VAŠ HOROSKOPSKI ZNAK U 2018: evo kako će sudbina promeniti vaš život!

Sunce i Merkur u Vodoliji obrazovaće aspekte kvadrata sa Jupiterom u Škorpiji (Sunce i Jupiter egzaktno 10. februara; Merkur i Jupiter egzaktno 13. februara). Očekuju nas sukobi sa svima koje ćemo smatrati preprekom na putu kojim smo krenuli, očekuje nas nerazumevanje onih koji ne posmatraju život onako kako ga mi posmatramo. Izbor koji je pred nama je jednostavan: odustati ili još jače i odlučnije koračati ka cilju. Sunce u Vodoliji obrazuje aspekt sekstila sa Uranom u Ovnu (egzaktno 14. februara). Hrabrost će nas voditi ispravnim putevima. Neko bdi nad nama.

Venera 10. februara ulazi u Ribe, i za sve nas krenuće jedan period tokom koga ćemo više verovati u snove, maštu i znakove pored puta. U sve one "slučajnosti" i u neminovnost srećnog ishoda. Venera u Ribama obrazovaće aspekt sekstila sa Saturnom u Jarcu (egzaktno 15. februara). Neko će tokom tog perioda živeti ljubav. Jer, samo iskrene emocije živeće u narednom periodu.

Očekuje nas i mlad Mesec u Vodoliji 15. februara. Za mnoge će tada početi jedan novi period, period novih početaka, aktivacije ludih planova, ali sa vrlo izvesnim ishodom. Toliko smo toga do sada videli i osetili, da bismo dozvolili sebi da ne verujemo u to da samo najluđe ideje na kraju zažive.

Tekst: Rajna Cvetković

Izvor: Astroportal