OVAN (21. 3 - 20.4)

Posao Trigon između vladalaca desetog astrološkog polja, Saturna u Jarcu i Urana u vašem znaku, u prvoj polovini januara i posle 6. septembra, donosi vam napredovanje u karijeri ili promenu posla. Pod uticajem Jupitera iz Škorpije, od sredine maja do 8. novembra, možete da realizujete ideje o kojima odavno maštate. Krajem januara i u novembru i decembru uspostavljate nove kontakte i saradnju sa strancima.

PROČITAJTE JOŠ:  OVAN - GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018. GODINU: astro prognoze za ljubav, posao i zdravlje

Naglašena pozicija Sunca, od 20. marta do 20. aprila i od 22. jula do 23. avgusta, donosi vam podršku osoba na položaju. U vreme dva ovogodišnja pomračenja Sunca, 15. februara, izbegavajte rizične finansijske transakcije, a 13. jula novac pritiče preko privatnog biznisa. Posle 17. marta, predstavnici vašeg znaka koji nose uniformu na radu mogu da očekuju napredovanje na poslu, posebno 11. i 12. maja kada će Mars biti na stepenu svoje egzaltacije. Izbegavajte nepotrebne troškove od 18. do 24. aprila (Venera nad Algolom) i od 26. juna do sredine avgusta (Mars u retrogradnm hodu). Od 10. septembra do sredine novembra, bićete uspešni ako radite u medijima, bavite se turizmom ili marketingom. Oslabljena pozicija Marsa u Ribama, u drugoj polovini novembra odgovara umetnicima. Retrogradni Saturn pod uticajima Urana i Venere, od 18. aprila do 6. septembra, može da vam donese zaradu preko kupoprodaje nekretnina.

Ljubav Aspekti Saturna, Plutona i vašeg vladaoca Marsa, posle 20. marta i od sredine aprila do sredine maja, opominju da izbegavate rasprave s partnerom.

Ulazak Urana u polje ljubavi, posle 84 godine, 15. maja, najavljuje susret s nekim s kime ćete poželeti da uđete u brak i da zasnujete porodicu. U vreme pomračenja Sunca u astrološkom polju ljubavi, oko 11. avgusta, možete da se zaljubite u zauzetu osobu koja se bavi nekim kreativnim zanimanjem ili sportom.

Naglašena pozicija Venere, slobodnim Ovnovima donosi nove kontakte i poznanstva od 10. februara do 6. marta, od 31. marta do 24. aprila, od 8. do 10. jula, od 6. avgusta do 9. septembra i u drugoj polovini novembra. Retrogradni hod Venere, vladaoca polja ljubavi, od 5. oktobra do 16. novembra, najavljuje raskid ili obnovu veze.

Zdravlje Povedite više računa o zglobovima i zubima. Čuvajte se povreda u sportu. Moguće su reumatske tegobe.

BIK (21. 4 - 21.5)

Posao Saturn, planeta ambicije koja zajedno sa Uranom upravlja vašom devetom i astrološkom kućom karijere, posle 30 godina, prelazi preko znaka Jarca u kome je i moćni Pluton, simbol velikog bogatstva, donoseći vam nove vidove saradnje sa strancima. Takođe, veće su šanse da dobijete stipendiju ili odete na stručno usavršavanje u inostranstvo. Uran, simbol budućnosti i novih tehnologija, 15. maja, posle 84 godine, ulazi u vaš znak u kome ostaje do 6. novembra.

Iako će mnogi želeti da osujete vaše pokušaje da ostvarite neke odavno zacrtane ciljeve, od sredine maja do 7. avgusta moći ćete da se oslonite na uticajne prijatelje koji će vam pružiti podršku u svakom pogledu, što se posebno odnosi na aprilske Bikove. Do početka novembra, bićete uspešni, ako se bavite umetnošću, politikom, advokaturom, bankarskim i berzanskim poslovima. Ulaskom Jupitera u znak Strelca u koji „pada" vaša osma kuća, 8. novembra, posle 12 godina, počinje jednogodišnji period u kojem možete dosta da zaradite preko saradnje sa strancima. Izbegavajte rizične finansijske transakcije i čuvajte se mlađih saradnika, u vreme retrogradnog hoda Merkura, od 23. marta do 15. aprila, od 26. jula do 19. avgusta i od 17. novembra do 1. decembra.

Ljubav Krajem januara moguć je raskid ili razdvajanje od partnera zbog više sile, što pokazuje i pozicija vašeg vladaoca Venere, u periodu od 16. maja do 26. juna i od 10. septembra do 15. novembra. Slobodni Bikovi, od sredine marta do sredine maja, mogu da upoznaju uglednu osobu koja će im se dopasti na prvi pogled.

Od 31. marta do 24. aprila, bićete rado viđeni u svakom društvu, omiljeni i popularni, naročito kod suprotnog pola. Aspekti planete ljubavi, od 10. februara do 6. marta, donose vam susret sa umetnikom, a od 19. maja do 13. juna poznanstvo sa mlađom osobom. Preko posla, od 6. avgusta do 9. septembra i od 16. novembra do 2. decembra, možete da upoznate nekoga s kim vas očekuje prilično turbulentna veza. U vreme pomračenja Meseca, 31. januara i 27. jula, izbegavajte rasprave sa partnerom, naročito ako se radi o Vodoliji, Jarcu ili Lavu.

Zdravlje Mogući su problemi sa zglobovima i grlom, kao i reumatske tegobe. Trebalo bi da se obratite najpoznatijem stručnjaku iz oblasti alternativne medicine koji primenjuje nove tehnologije u lečenju.

BLIZANCI (22. 5 - 21.6)

Posao Saturn, planeta ograničenja, posle 30 godina prelazi preko vašeg osmog astrološkog polja, a to ne utiče povoljno na vaš nervni sistem. Konjunkcije sa Marsom, od 18. marta do 18. aprila, samo pojačava tu tenziju.

Kliknite OVDE za nastavak godišnjeg horoskopa za 2018!