Ovan

Decembar donosi značajne događaje u profesionalnom životu: Saturn ulazi u kuću karijere, gde i ostaje naredne tri godine. Govorimo o značajnim godinama tokom kojih će vam biti jasna svrha, imaćete dobro razvijenu strategiju, upornost i možete da izgradite solidan i održiv društveni status. Merkur, vladar kuće posla, je retrogradan. Konjunkcija između Saturna i Merkura povoljna je za ispitivanje glavnih ciljeva i utvrđivanja jesu li usklađeni s okolnostima i metodama koje primjenjujete. Inspirativne mere koje preduzmete mogu uskladiti ove stvari. Obrazovanje, kontakt sa osobama visokog obrazovanja, kulturološko okruženje, putovanja i saradnja sa inostranstvom Ovnovima donosi postignuća i novac. Kada se radi o novcu, vaša inicijativa biće živahnija početkom druge dekade meseca.

PROČITAJTE JOŠ: Veliki zdravstveni horoskop za decembar 2017. godine

Bik

Tokom decembra izražena su vaša dva važna interesa: za novac i za saradnje ili timski rad. Sunce i Venera prolaze kroz dve kuće Bika povezane s novcem, u kojima je već smešten Saturn i u kojima je i retrogradni Merkur. U ovakvim okolnostima želećete da pokrenete vlastiti posao ili projekt, investirate ili se može raditi o nasleđu, osiguranju, sponzorstvu, poklonu, partnerstvima i slično. Kroz sve ovo možete očekivati i nagli preokret događaja, kao i neočekivani razvoj situacije, ali to donosi i važne lekcije. Saradnje tokom decembra biće produktivne, ako se postavljate diplomatski.

Blizanci

Decembar je dinamičan mesec kad se radi o profesionalnom životu. Jupiteru, smeštenom u kući posla Blizanaca, pridružuje se aktivan Mars u drugoj dekadi meseca. Mašinerija radi punom parom i daćete svoj maksimum i nećete morati dugo da čekate da se pokažu rezultati. Ali, nemojte se iznenaditi ako se dogode i incidenti. Mars dolazi s puno energije, ali traži izazove i na neki način je ratoboran. Partnerstva, saradnje, pregovori i rad s klijentima definišu smjer tokom decembra. To je područje gde će biti stalnih promena i moraćete nalaziti najbolja moguća rešenja i korisne informacije. Zbog toga komunikacija s drugima mora biti jasna, šta je više moguće i termini sastanaka moraju biti tačno definirani i utvrđeni. Što se tiče novca, ulazite u novu fazu koja će potrajati tri godine.

Rak

Decembar je buran mesec i možete očekivati razne napete situacije na profesionalnom polju. Tokom decembra 2017. godine kroz kuću posla Riba prolazi Sunce, susreće tu Saturna, Veneru i Merkura istovremeno. Merkur je retrogradan od 3. do 23. decembra. Imaćete jako puno posla, kompleksne situacije koje ćete morati da rešite. Pomislićete kako se stvari sporo kreću, ali biće i trenutaka koji vam donose zadovoljstvo, trenutaka slave i sreće.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak finansijskog horoskopa!