Nakon nekih bitnih događaja, saznanja i susreta, vreme je da se neke stvari privedu kraju i konačne odluke donesu. Već prvog dana Merkur ulazi u znak Ovna, što će u svakom smislu komunikaciju pojednostaviti i učiniti je vrlo preciznom i jasnom.

PROČITAJTE JOŠ: Nedeljni horoskop za period od 12. do 19. marta 2017. godine: za Bika nova LJUBAV, a za Ribe veća PLATA

Nakon aspekata koji su u prethodnom periodu doneli neke sudbinske događaje i susrete, ovo je sedmica u kojoj će se mnogi suočiti sa onim što su im eklipse donele. Neki će ove dane posvetiti razmišljanju i definiranju svojih planova ili odluka. Mnogi će se suočiti sa promenom posla, stana, veze ili braka.

Mesec je prvih dana u znaku Vage, što je suprotno Merkuru u Ovnu, pa će se mnoge emocije kositi sa odlukama. Iako je sa Mesecom u Vagi jako naglašena naklonost partneru, u ovim danima možete biti preosetljivi i ranjivi upravo od onih kojima ste naklonjeni. Partner ili sagovornik može biti prilično oštar na rečima (Merkur u Ovnu) koje vas mogu zaboleti ili ćete jednostavno čuti nešto što jeste istina, ali što niste bili spremni još uvek da čujete.

Sunce je u znaku Riba, pa iako ste na neke nove promene spremni, iako je odluka donesena i jasno procenjena, nećete imati snage da sa reči pređete na delo. Sve što se bude dešavalo ove sedmice, ostaće na nivou razmišljanja i planiranja. Sa reči na delo prelazite druge sedmice kada Sunce bude ušlo u znak Ovna i donese vam potpuno novu jaku energiju i volju. Budite spremni za iskorak iz ustaljenosti i forme.

Od srede Mesec ulazi u znak Škorpije dok je Mars sa suprotne strane, pa su moguće povrede u kući ili kućni kvarovi. Energija je usporena, jer se muške planete koje predstavljaju snagu i volju nalaze u pasivnim znacima (Mars u Biku i Sunce u Ribama).

Malo ćete biti usporeni i smeteni kada su akcije u pitanju, delovaćete sa zakašnjenjem. Neplanirana dešavanja koja vas teraju da se pokrenete mogu vas činiti nervoznim, pa umesto da odreagujete u konstruktivnom smeru, napravićete još veći problem i negodovati na sve što iskače iz vaših "mirnih" planova.

KAKVU SUDBINU VAM HOROSKOP PREDVIĐA ZA VIKEND! PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI! 

PageBreak

U svakom slučaju, ako ste planirali odmor i dato vam je da ove dane odmarate, iskoristite to na najbolji mogući način, jer će već u petak napeti aspekt između Sunca i Saturna probuditi ambiciju, ali kako je kvadrat preko promenljivih znakova, odustaćete od svega što započnete, nedostajeće vam istrajnost, strpljenje i strategija. Ponekad samo želja nije dovoljna, potrebna je i volja i motiv i snaga, koju nećete imati u onoj meri koja je dovoljna da se ta ambicija ostvari, pa se može javiti frustracija i nezadovoljstvo. Imaćete osećaj da nešto želite, ali da ste nemoćni da to i ostvarite.

Sve do kraja dana dok bude Mesec išao znakom Škorpije, ne planirajte i ne započinjite nikakve poslove. Ovo je vreme kada su vam i same emocije „u padu", kada ste ranjivi, kada ste osetljivi, kada gubite. Izaberite ove dane za praštanje i tugu. Ako želite da vas emocije manje bole, bacite se na detoksikaciju organizma, post ili sredite svoj prostor tako što ćete se osloboditi svih stvari koje ne koristite i koje vam nisu potrebne. Oslobađanjem na fizičkom nivou oslobodićete se nepotrebnog tereta sa duše (Mesec u Škopriji).

PROČITAJTE JOŠ: 10 kvaliteta ljudi rođenih u MARTU: evo zašto deca marta uvek donesu RADOST

A vikend na kraju sedmice, vrlo je romantičan i lep. Mesec će ući u znak Strelca, Merkur će sa Venerom napraviti divnu atmosferu za lepu i prijatnu komunikaciju, ljubavni susret ili avanturu. S obzirom da je Venera retrogradna i da vas svakako čeka neka stara ljubav, usudite se da i vi ovog puta pošaljete poruku ili je nazovete. Vreme kada se karmičke ljubavi započinju, a stare obnavljaju ili definitivno završavaju.

U svakom slučaju, pre svakog kraja, neki početak mora da se dogodi, a svemu tome romantičnu atmosferu i ambijent svakako će napraviti Sunce na samom kraju poslednjeg znaka Riba. U ponedeljak ulazi u Ovna, pa iskoristite taj vikend za jedan divan i romantičan izlet, susret, putovanje ili šetnju kraj reke.

Izvor: Profesionalna astrologija