OVAN (21. 3. - 20. 4.)

Posao

Mars u Ovnu, vašem prvom polju čini vas energičnim i spremnim na akciju. U skladu sa svojim potrebama vešto koristite oprobane manire i uspevate da se nametnete u situacijama kada se donose važne poslovne odluke. Imponuje vam dinamičan posao u kome do izražaja dolaze vaše kreativnost i sposobnost za brzo reagovanje. Sačuvajte prisebnost duha i promišljenost, kako biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni.

U periodu do kraja februara, potrebno je da ispunite svoje redovne obaveze ili da izmirite neka ranija finansijska potraživanja. Ne odlažite obaveze, poštujte zakone. Većinu poslovnih ciljeva možete da ostvarite zahvaljujući dobroj proceni situacije. Proširite poslovne kontakte u različitim pravcima. U periodu od 4. marta, Venera se okreće retrogradno u vašem prvom polju, pa su mogući problemi u svim segmentima života. Obratite pažnju na svoj poslovni imidž ili stil izražavanja.

PROČITAJTE JOŠ: MESEČEV KALENDAR ZA 2017. GODINU: Mesečeve mene i lunarne faze za 2017. godinu

Ljubav

Retrogradnost Venere, vladara polja partnerstva u vašem prvom polju odraziće se i na vaš emotivni život. Prijatna osećanja, znaci pažnje i nežnosti ulivaju pozitivan impuls u vaše rasploženje, dok svaka dvosmislena situacija izaziva podozrenje, nesigurnost i preispitivanje. Ceo period će proteći u traženju formule za savršen ljubavni sklad, ali nije sigurno da ćete to i postići. Budući da je Jupiter u vašem sedmom polju retrogradan, najbolje bi bilo da se strpite u naredna dva meseca odložite sve važne odluke. U isto vreme, Mars, vaš vladar, biće u opoziciji sa Jupiterom, što ukazuje na mogućnost iznenadnih promena i neočekivano ponašanje partnera. Nakon 10. marta, Mars prelazi u znak Bika, a situacija na ljubavnom planu postaje sve komplikovanija.

Zdravlje

Promenljivo vreme negativno utiče na vaše psihofizičko zdravlje pa bi bilo dobro da ojačajte imunitet. Moguće su povrede, upale i infekcije, posebno uroloških organa i problemi sa donjim stomakom kod ženskih pripadnika znaka.

BIK (21. 4. - 21. 5.)

Posao

Ulazak Venere u znak Ovna i njena predstojeća retrogradnost ne idu vam u prilog. Čini se da polako gubite kontrolu nad događajima jer poslovna situacija nepredvidiva. Nema potrebe da oklevate pred novim dešavanjima, tražite rešenja uprkos lošim okolnostima, ali uz obaveznu konsultaciju sa pouzdanim saradnicima. Potrudite se da budite dobro informisani o svim profesionalnim kombinacijama, pa u tom smislu proveravajte sve informacije koje utiču na poslovnu saradnju.

Dobro razmislite o novim ponudama i važnim odlukama u svojoj karijeri, naročito nakon 4. marta kad vaš vladar, Venera, krene u retrogradno kretanje. Period koji sledi nije najbolji za dogovore, posebno one dugoročne. Situacija nije povoljna ni za polaganje ispita, usavršavanje i prekvalifikaciju. Neophodna vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje poslovno-finansijske ciljeve. Uskladite svoja interesovanja sa vodećim poslovnim trendom koji obećava dobru zaradu.

Ljubav

Nije pravi čas za emotivna raščišćavanja, jer bi u tom slučaju lako moglo da dođe do prekida, razlaza i nerazumevanja. Mars i Venera, trenutno u vašem dvanestom polju se polako razilaze a definitivno svako kreće svojim putem već 4. marta kada Venera započne retrogradno kretanje, a Mars se uputi ka vašem prvom polju. U skladu sa navedenim kretanjem planeta, kretaće se i vaši partnerski odnosi. Krize su moguće i u vezama koje su nedavno započete, kao i u dugotrajnim brakovima. Ponekad naglašene strasti i velike emocije, iznenada mogu da vas "zanesu" i odvedu na pogrešan put. Ne možete da zanemarite svoje slabosti, koje imate prema određenoj osobi ili nekom vidu ličnog zadovoljstva. Partner očekuje vašu iskrenu privrženost i odobravanje.

Zdravlje

Napeti ste i nervozni. Obratite pažnju na glavobolje ukoliko se pojave, kao i bolove u vratu i kičmi, posebno od 10. marta. Proverite zdravlje bubrega i urinarnog trakta. Pazite kako hodate, čuvajte se padova.

HOROSKOP ZA BLIZANCE I RAKA OČEKUJE VAS NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

BLIZANCI (22. 5. - 21. 6.)

Posao

Merkur, vladar znaka je u trigonskom znaku Vodolije, što je povoljno za promene na poslovnom planu. Sunce trenutno prolazi kroz vaše polje karijere i uvećava šanse za ostvarenje vaših ciljeva. Situaciju na poslovnoj sceni najčešće procenjujete na osnovu svojih ambicioznih vizija i ne možete da se zadovoljite prosečnim rezultatima. Ukoliko ste pravilno shvatili svoju ulogu i osnovna pravila u poslovnoj saradnji, potrudite se da ispunite očekivanja saradnika.

Pridržavajte se ustaljenih normi, a od reči više cenite dela, posebno kada su u pitanju osobe na koje se oslanjate. Pažljivo pratite sva dešavanja u poslovnom okruženju jer će skorim Venerinim okretom mnoge okolnosti biti promenjene. Ako budete primorani da odložite neke poslove, jasno i precizno definišite nove rokove, kako ne biste ugrozili ustaljene kriterijume. Vaša sposobnost dobrog zapažanja, kao i veština brzog prilagođavanja u novim uslovima biće nagrađene.

Ljubav

Odnosi sa partnerom su zategnuti. Saturn je već dugo u polju partnerstva i dodatno otežava kvalitet i trajnost veze. Izbegavajte impulsivne reakcije i budite strpljivi u komunikaciji. Tragate za različitim podsticajima koji bi vas ispunili i ojačali vaše samopouzdanje, narušeno trenutnim frustracijama. Pokušavate da delujete promišljeno, čini vam se da na vašu psihološku i emocionalnu sigurnost najbolje utiču dobro isplanirane situacije. Ako ste mladi ili slobodni prihvatite ono što se trenutno pruža, jer to može biti put ka nečem daljem, ali sačuvajte i pravu meru ukusa u smislu da ne prihvatate makar šta. Ispoštujte nečije potrebe ili osećanja u onoj meri, koja donosi zajedničko zadovoljstvo i užitak. Od 4. marta moguće razdvajanje od neke bliske osobe zbog objektivnih okolnosti.

Zdravlje

Precenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest kroz nervnu iscrpljenost. Potrudite se da nađete malo vremena za opuštanje . Proverite krvnu sliku, jetru i žuč. Izbegavajte preteran fizički i mentalni napor.

PROČITAJTE JOŠ: Ovnovi vole Vage, a Škorpije Vodolije: otkrijte ko vam je najbolji prijatelj po horoskopu

RAK (22. 6. - 22. 7.)

Posao

Nalazite se u periodu velikih iskušenja po pitanju karijere. Od ulaska Marsa i Venere u znak Ovna, a vaše deseto polje, gubite kontrolu nad dešavanjima, a poslovna situacija postaje izuzetno turbulentna. To bi trebalo da shvatite kao opomenu, i da naučite da budete fleksibilniji, kako nastupajući događaji ne bi doveli do većih problema. Strategija koju sprovodite na kraju će doneti pozitivne rezultate, naročito u finansijskom smislu ili u pravcu ličnog usavršavanja.

Pre toga, počevši od 4. marta kada se Venera okrene retrogradno u polju karijere, mora doći do nerazumevanja, promena i nekog vida kolizije. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa saradnicima ili da ulazite u rivalske varijante, vreme je da gradite jake partnerske odnose. U periodu do 10. marta, kada Mars uđe u vaše jedanaesto polje, očekuje vas niz korisnih susreta koji nagoveštavaju dobru perspektivu. Pred vama je povoljan period za javni nastup ili za testiranje i proveru praktičnog znanja i profesionalnih sposobnosti.

Ljubav

Pokušavate da uskladite svoje misli i osećanja, stalo vam je da ostvarite unutrašnju ravnotežu. Često razmišljate o svojim postupcima i nečijim komentarima, pažljivo analizirate partnerovo ponašanje kako biste uskladili zajedničku sliku. Mlađi pripadnici znaka, lako mogu uploviti u ozbiljne vode, dok onim starijima slede raščišćavanja. Potrebno je da prevaziđete emotivnu krizu ili nesporazum u odnosu sa voljenom osobom.

Umerenost predstavlja veliku vrlinu, tako da svaku odluku treba dobro osmisliti. Ako ste mladi ili slobodni, novi kontakti i ljubavne avanture deluju kao dobra zamena za neispunjene želje. Ipak, morate da prihvatite realnost i da se spremite za razne emotivne komplikacije, posebno nakon 4. marta, kada planeta ljubavi, Venera, krene retrogradnim hodom.

Zdravlje

Mogući su problemi sa ishranom kao i tendencija ka dobijanju na težini, ili zadržavanju vode u organizmu. Početkom marta meseca ulaskom Marsa u znak Bika, mogući problemi vezani za metabolizam. Ako imate povišen nivo holesterola i šećera, reagujte na vreme. Menjajte loše navike.

HOROSKOP ZA LAVA I DEVICU OČEKUJE VAS NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

LAV (23. 7. - 23. 8.)

Posao

Očekujte velike promene na poslu koje će bitno uticati na dalji tok vaše karijere. Postoji mogućnost da napustite trenutni posao i započnete nešto novo, ili da zbog novog angažmana odete u inostranstvo. Shvatili ste da se zbog boljeg kvaliteta života morate prilagoditi stvarima koje su veće i jače od vas. Imate dovoljno energije i ponuda potencijalnih poslodavaca koje bi mogle da vam omoguće bolji poslovni status.

Uz dobru volju, neophodno je i veliko znanje, ali i mudrost kako biste u potpunosti ostvarili svoje profesionalne ciljeve. Od 4. marta, kada Venera krene retrogradnim hodom, moguće su komplikacije, ali i otvaranje novih perspektiva. Posle 10. marta, zahvaljujući ulasku Marsa u vaše polje karijere, poslovne aktivnosti se drastično ubrzavaju. Međutim, ovi iznenadni uspesi izazivaju podozrenje okoline, pa se neko može potruditi da vas kompromituje ili da počne da radi iza leđa, makar i nesvesno. Budite oprezni, pazite na troškove.

PROČITAJTE JOŠ: Šta vaš horoskopski znak očekuje nakon 40. godine: Bik ne gubi šarm, Rak uživa u mudrosti

Ljubav

Period do 25. februara obeležiće dovoumljenje, nesigurnost i pogrešno tumačenje tuđih reči i dela. Čini se da ovo nije pogodno vreme za velike ideje i promene na ljubavnom planu, jer nemate normalnu percepciju vašeg odnosa sa partnerom. Ponekad u velikom emotivnom zanosu mislite da je sve moguće ili lako, pa čak i najnerealnije stvari.

Osećate pojačanu želju da ostvarite harmoničan odnos, pa olako prelazite preko onoga što vam ne prija i primećujete samo pozitivne strane događaja. Svojom pojavom i stilom, umete da šarmirate okolinu, godi vam emotivna naklonost i pažnja, ali isto tako umete da unesete konfuziju u svoj, kao i u emotivni život osoba iz vašeg okruženja. Nekome ko vam se dopada jasno dajete do znanja da priželjkujete neobičnu i uzbudljivu ljubavnu romansu ili strasnu vezu.

Zdravlje

Zdravlje vam je nestabilno već duže vreme, pa bi bilo dobro da se raspitate o alternativnim metodama lečenja. Čuvajte se povreda zglobova donjih ekstremiteta, posebno kolena i skočnog zgloba.

DEVICA (23. 8. - 22. 9.)

Posao

Od 26. februara, situacija na poslu postaje naprasno konfuzna i nejasna. Morate smanjiti listu obaveza, a zaostale poslove privesti kraju, jer ukoliko nastavite da radite haotično, potpuno ćete izgubiti kontrolu. Možda vam povremeno nedostaju strpljenje ili koncentracija za naporne obaveze. Imate osećaj da novi događaji najavljuju važne promene na poslovnoj sceni, ali precenjujete svoju ulogu u svemu tome.

Takvim ponašanjem najveću štetu pravite sebi. Važno je da jasno definišete svoje poslovne interese i da odgovorite na novu, veoma primamljivu poslovnu ponudu. U želji da ostvarite uspešne rezultate, spremni ste da prekoračite svoje dosadašnje profesionalne mogućnosti ili utvrđene standarde, što bi kasnije moglo skupo da vas košta. Nakon 4. marta, u vašem osmom polju Venere kreće retrogradno i ukazuje na potencijalne gubitke. U periodu od 10. marta, očekuju vas pozitivni događaji i podrška nekoga ko je fizički udaljen, ali vrlo bitan.

Ljubav

Nema razloga za dvoumljenje, jer razum vam malo može pomoći u onome što će se događati nakon 26. februara, posle ulaska Merkura u vaše polje partnerstva. Pokušajte pravilno da sagledate dobre i loše aspekte koje naslućujete u ljubavnom odnosu, ali budite cepidlaka jer je to najsigurniji put da do rešenja ne dođete. Važno je da uskladite svoj razum i osećanja, kako biste izbegli nagle reakcije na provokacije. Impulsivnost može da vas navede na pogrešnu procenu. Partner pažljivo analizira vaše ponašanje i očekuje dobar impuls za zajedničke planove. Ljubav ima najveću moć kada ste iskreni i kada verujete svojim osećanjima. Ako ste mladi ili slobodni, predstoji vam nova ljubavna romansa. Maštate o novim emotivnim kontaktima. Sačekajte pravi trenutak za velike reči.

Zdravlje

Probleme sa kašljem i grlom podstiče virus koji vas dugo muči. Ne zanemarujte zdravlje, ne odlažite odlazak kod lekara. Ukoliko je potrebno, ojačajte imunitet suplementima.

HOROSKOP ZA VAGU I ŠKORPIJU OČEKUJE VAS NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

VAGA (23. 9. - 22. 10.)

Posao

Važno je da završite sve veće obaveze u periodu do 4. marta, kada vaša vladajuća planeta Venera kreće u retrogradni hod. Delujete zabrinuto zbog svog poslovnog statusa i ne želite da se pomirite s novim standaradima koji se odskora nameću. Tražite efikasniji način delovanja s namerom da unapredite svoju poslovnu poziciju, ali mnoga pitanja ostaju bez odgovora, jer su trenutno dve vama najvažnije planete, Jupiter u vašem znaku i Venera u Ovnu, retrogradni.

Period je generalno restriktivan i teško ćete dobiti sve što zamislite ili čak sve što bi trebalo da prati jedan stabilan poslovni dogovor. Dobra procena i organizovanost predstavljaju vaše glavne adute u nastupajućem periodu. Uspešne formule treba ponavljati u različitim situacijama ako donose poslovni ili novčani dobitak. Izbegavajte rizične aktivnosti u situacijama koje prevazilaze vaše dosadašnje znanje ili praktično iskustvo. Prihvatite mogućnost usavršavanja.

Ljubav

Razdvajanje Marsa i Venere u sedmom polju jasan je znak da u partnerskim odnosima, kod najvećeg broja Vaga, stvari idu nizbrdo. U rešavanju ljubavnih dilema, dobra volja, nežnost ili pažnja predstavljaju najbolji odgovor na različite zamke zajedničkog života. Ljubavnu romansu treba pažljivo negovati, a bez uzajamne iskrenosti i razmene osećanja, ona gubi svoju snagu i značenje. Problemi koji su predstavljeni retrogradnim kretanjem Venere, iako intenzivni, srećom, neće dugo potrajati. Stoga ne smete dozvoliti da se u narednom periodu odnosi naruše toliko da situacija postane nepopravljiva. Ako ste mladi ili slobodni, prihvatite nečije udvaranje i odgovorite na signale koji su očigledni. U vašem slučaju postoji još jedna opcija, a to je da se pojavi osoba i prošlosti koja bi mogla da vam probudi stare strasti. Ipak, budite oprezni. Ne zalećite se.

Zdravlje

Budite oprezni u saobraćaju. Moguće su povrede, napadi i tuče zbog reakcija u afektu, kao i kazne zbog nepoštovanja pravila. Odmorite se i iznegavajte stresne situacije. Ojačajte imunitet, čuvajte se infekcija.

ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11.)

Posao

Poslovna situacija nije sjajna, a razdvajanje Marsa i Venere, kao i retrogradan hod planete novca u šestom polju, najavljuju povećane troškove i manje štete. Umesto što sanjarite, počnite da se bavite konkretnijim stvarima. Saradnici vam zameraju na izvesnoj samovolji prilikom donošenja poslovnih odluka. Odbijate da saslušate kritizerske komentare i najčešće se rukovodite ličnim procenama. U periodu od 10. marta, ulaskom Marsa u sedmo polje, dolazi do direktnih konfrontacija vezanih za posao, kvarenja dogovora, prekida ugovora i slično.

Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od različitih komentara ili neprijatnosti koje potencijalno narušavaju vaš poslovni i društveni status. U odlučujućem momentu zatražite nečiji savet pre nego što se upustite u nove akcije. Osoba ili osobe na koje se inače oslanjate trenutno ne mogu da vam pomognu, pa se morate osloniti isključivo na sebe.

Ljubav

Prvi utisak, dosta govori o vašem raspoloženju i namerama, a zasad je "fasada" dobra. Ali nakon 10. marta okolnosti se menjaju, a ulaskom Marsa u vaše sedmo polje povećavaju se šanse za sukob s partnerom. Ponašate se kao da vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera, a ulazak Marsa u sedmo polje samo će pojačati takav utisak. Moguće je da se tokom ovog perioda nađete na velikom ljubavnom iskušenju, a od vas zavisi da li ćete odoleti izazovu i započeti novu tajnu vezu.

S druge strane, moguće je da zbog navedenog aspekta izbegavate emotivno vezivanje. Dosadilo vam je da smišljate razne izgovore, kako biste opravdali svoje ponašanje u nekim delikatnim situacijama. Imponuje vam saznanje da se nalazite na meti radoznalih pogleda ili da ste predmet nečijeg interesovanja. Ne ustručavajte se da pokažete šta osećate. Nova ljubavna veza pozitivno utiče na vaše raspoloženje, izgled i samopouzdanje.

Zdravlje

Mogući zdravstveni problemi zbog nezdravih navika ili loše dijete. Svaki vid preterivanja u bilo kom pravcu na zdravlje deluje problematično. Čuvajte se respiratornih infekcija, vodite računa o preventivi.

HOROSKOP ZASTRELCA I JARCAA OČEKUJE VAS NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

STRELAC (23. 11 - 21. 12.)

Posao

Pošto ste uspešno prebrodili krizu, rešili ste da okrenete list i krenete putevima koji vode ka prosperitetu. Ne brinite, nema razloga za oklevanje. Potrudite se da uspostavite bolje odnose sa kolegama, jer bi loša komunikacija mogla da vas navede na pogrešne poslovne procene i ponašanje. Sačuvajte prisebnost i nemojte dozvoliti da vas posao okupira više nego što je potrebno. Smetaju vam različiti vidovi taktiziranja, kada vas okolina usporava u poslu ili kada neko od saradnika nije spreman da nagradi vaš trud i zalaganje.

Ipak, pred vama je faza kreativnog uspona koji na najbolji način potvrđuje vaše intelektualne i praktične sposobnosti. Predstoji vam uspeh u poslovima koji zahtevaju određeni stepen rizika ili "lidersku ulogu". U periodu do 6. marta možete da završite sve važnije poslovne zadatke i obaveze. Krajem meseca, očekuje vas dobra poslovna prilika koja garantuje dobru zaradu.

PROČITAJTE JOŠ: Ljubavni uporedni horoskop: kako se znakovi slažu sa Vagom u ljubavi

Ljubav

Stalo vam je da prevaziđete emotivnu krizu i već ste doneli novu odluku koju želite da saopštite voljenoj osobi. Ipak, vaš partner izražava jasno negodovanje i pokušava da vas uveri u drugačiji način razmišljanja. Razgovor, dobronamerni saveti ili podrška bliskih prijatelja uvek deluju pozitivno na vaše raspoloženje. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali tek kada prođe neko vreme i kada se utisci i osećanja iskristališu. Privremeno udaljavanje od voljene osobe trebalo bi da vas podstakne na dobro rešenje. Nema potrebe da zaoštravate ljubavni odnos, pokažite više razumevanja za svog partnera i zadovoljstvo će biti obostrano. Ako ste mladi ili slobodni, prijaće vam novi ljubavni susreti i kontakti koji bi mogli da budu zamena za neke neostvarene želje koje imate. Na sreću, očekuje vas dobar ljubavni epilog.

Zdravlje

Sunce vam daje dozu vitalnosti i čuva vas, popravlja vam kondiciju, ali pošto imate tendenciju da se iscrpljujete, može doći do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi, ali i krvni pritisak. Ovog meseca od pomoći vam je muzika za opuštanje.

JARAC (22. 12 - 20. 1.)

Posao

U periodu od 4. marta Venera kreće retrogradno u vašem četvrtom polju i pojačava krizu koja će vas naterati da prihvatite neke stavove i dogovore koje ste dosad odbijali. Budite spremni na određeni stepen poslovnog rizika, kao osnovni uslov za dalje napredovanje i bolju zaradu, ali ne stavljajte sve na kocku. Mogući su poslovno putovanje i finansijski dobitak nakon 26. februara. Reč je o poslovima započetim u januaru, koje uspešno završavate.

Stalo vam je da se distancirate od javnih rasprava i da pravilno zaštitite svoje interese, međutim različite okolnosti otežavaju uslove ili vam nameću ubrzani tempo u poslovnoj saradnji. Često preuzimate aktivnu ulogu prilikom donošenja važnih odluka o prioritetnim ciljevima ili u vezi sa finasijskim investicijama. Potrudite se da završite sve veće obaveze do kraja meseca. Efikasnost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut. Iskoristite dobre aspekte za postizanje ciljeva.

Ljubav

Pravi je trenutak da iskreno porazgovarate sa bliskom osobom, jer Mars i Venera se razilaze u polju koje je temelj vašeg horoskopa, ili da otvoreno preispitate zajedničke planove. Važno je da korigujete svoje greške, sve je moguće ispraviti ako se oslonite na duboka, iskrena osećanja. Želite da zaboravite neke ružne situacije, ali još niste sigurni u svoje emotivne odluke. Kada stignete na korak do rešenja u vama se pokreću nova dilema ili sumnja. Nedostaje vam nečije razumevanje, imate utisak kao da se udaljavate od jedne drage osobe. Ako ste mladi ili slobodni, osećate emotivnu nesigurnost i vašu pažnju privlače osobe različitih profila. Tek kada pravilno shvatite svoje emotivne zablude možete da napravite dobar ljubavni izbor.

Zdravlje

Zbog slabog imuniteta moguće su upale i virusne infekcije. Budite izuzetno oprezni u saobraćaju jer je to najosetljivije područje gde može doći i do povreda ekstremitata. Kontrolišite pritisak.

HOROSKOP ZA VODOLIJE I RIBE OČEKUJE VAS NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

VODOLIJA (21. 1 - 19. 2.)

Posao

Finansijska situacija se popravlja, naročito posle 26. februara kada Merkur bude ušao u vaše drugo polje. Zahvaljujući prilivu novca, naprosto sijate, uspešno komunicirate sa okolinom, ali i neplanirano trošite. Pokušavate da se izborite za veću samostalnost, ali morate da uzmete u obzir i razne otežavajuće okolnosti ukoliko napustite timski rad. Povremeno osećate nedostatak koncentracije ili kreativan umor, ali to je prolazna faza u iščekivanju da se ostvare poslovne ponude koje donose bolje uslove.

Nema potrebe da oklevate pred novim profesionalnim izazovima, ali se pre donošenja važne odluke obavezno se konsultujte sa pouzdanim saradnicima. Važno je da napravite dobar izbor u svakom pogledu. Potrudite se da svoju potrebu za scenskim uspehom, podredite poslovnom trendu koji obećava praktične ili materijalne razultate. Krajem februara, obratite pažnju na mogućnost šireg profesionalnog napredovanja. Miris novca mami, ali do velikih brojki i velikih uspeha se ne stiže hazardom. Od 10. marta, moguće napredovanje. Neko će vas nagraditi za uloženi trud.

Ljubav

Pokušavate da racionalizujete neke situacije i ne želite da se spotičete o stare probleme, ali ni vi niste imuni na retrogradnost Venere koja počinje 4. marta. Osećate emotivnu nesigurnost ili potrebu da vas neko uveri u svoje dobre namere. Imate svoju viziju u traganju za istinom, ali ne i dovoljno snage da se suočite sa emotivnim razočaranjem. Ne dopada vam se saznanje da partner samovoljno odlučuje o zajedničkim planovima. Izbegavajte emotivne konflikte sa bliskom osobom, kako biste sačuvali dragocenu energiju i psihološku ravnotežu. Ako ste mladi ili slobodni, imponuje vam nečije interesovanje. Dopadaju vam se blic susreti ili neobavezni emotivni kontakti, iz nekog nepoznatog razloga uporno odlažete novu ljubavnu romansu.

Zdravlje

Stalna napetost negativno deluje na vaše zdravlje. Obratite pažnju na signale upozorenja koje vam šalje telo, preispitajte navike, potrudite se da živite zdravije. Preterivanje s početka meseca danak će uzeti već polovinom meseca. Obratite pažnju na ishranu i probleme s varenjem.

RIBE (20. 2 - 20. 3.)

Posao

Zainteresovani ste za lično usavršavanje i poboljšanje finansijske situacije, ali morate da ispunite određene uslove da biste to i postigli. Iako poslovi napreduju, ne znači da se treba opustiti. Dobro razrađena organizacija poslovanja donosi veću zaradu. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa saradnicima ili osobom koja ima veliki uticaj na vašu okolinu. Budući da ste vi osoba koja vodi računa i o materijalnim interesima, teško možete da se pomirite sa situacijom kada neko ograničava vašu potrebu za širom afirmacijom.

Greške koje su obeležile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije i nedostatka sluha za kompromisna rešenja, sigurno ne mogu značajno da umanje vaš oformljeni profesionalni ugled. Krajem perioda očekuju vas značajna poboljšanja u finansijskom smislu ili dodatne povišice. Tokom narednog perioda svima koji su ugovarali poslove ili radili sa novcem sledi kontrola. U periodu od 10. marta očekuju vas korisni susreti koji otvaraju nove poslovne mogućnosti.

Ljubav

Iako će se retrogradnost Venere dogoditi u vašem drugom polju, događaji će se više odnositi na emocije nego finansije. Osećate unutrašnji nemir i potrebu za intenzivnom razmenom nežnosti. Stalo vam je da aktivno učestvujete u različitim događajima, ali takvim ponašanjem samo uvećavate svoje emotivne dileme. Nemojte dozvoliti da neko remeti vaš svet intime ili da komplikuje vaš odnos sa voljenom osobom. Između vas i voljene osobe postoje razni nesporazumi, ali oni mogu da se prevaziđu uz dobru volju. Umesto uobičajene rasprave, iznenadite partnera novom ulogom i pozivom na ljubavni dijalog. Pokažite svoje iskrene namere i budite neodoljivi pred osobom koja zaslužuje vašu pažnju.

Zdravlje

Neophodan vam je odmor. Moguće glavobolja, stomačne tegobe kao i problemi sa jetrom i krvnom slikom. Nervoza će uzeti danak, ukoliko ne shvatite da stvari na koje ne možete uticati ne smeju da utiču na vas.

Tekst: Mihailo Čukić

Izvor: Novosti