Evo nas u prvoj sedmici 2017. godine. Ona bi po numerologiji označavala novi ciklus, promene i nove početke. Zato su i poslednji dani u 2016-toj godini, mogli biti pomalo stresni i prenaporni.

Sve i da niste hteli, određene obaveze ili završni poslovi mogli su vam se nametati mimo vaše volje. Uspeh u završetku svih stvari na kraju vam je mogao doneti olakšanje i motivaciju da u naredne dane uđete puni očekivanja, nade i ushićenja. Promene su na pomolu, ali u kojoj meri i na koji načn dosta zavisi od vaših ličnih aspekata.

Ova je nedelja kao stvorena na odmor i druženje. Glavni akteri će biti Venera i Merkur koji će menjati znakove, Venera u znak svoje egzaltacije (u znak Riba), a Merkur će se ponovo vratiti u znak Strelca.

PROČITAJTE JOŠ: 9 načina da postanete srećna osoba: zašto nam NOVAC i POSAO nikada ne mogu doneti apsolutnu radost

Sve do kraja sedmice, svaki razgovor, svaki susret učinite zabavnim i svaku ozbiljnu priču okrenite na šalu. Merkur će biti na poslednjem stepenu znaka u kojem nema najbolje dostojanstvo i u svom retrogradnom hodu, pa će i odluke koje budete donosili biti prilično nestabilne i promenljive. Zato je najbolje da za odluke i važne razgovore sačekate kraj sedmice, kada krene direktno i donese vam prilično jasne i konkretne misli i ideje.

Prvog dana neki će biti umorni, drugi samo pospani, u svakom slučaju, dan nije za neke velike poslove ili akcije. Pustite neka telo vama upravlja i ukoliko morate da se vratite svakodnevnim radnim obavezama, neka vam bar dan bude "tih". Prijaće vam još jedan dan odmora ili druženje sa manje razgovora i tihom muzikom. Sve kao da se usporeno kreće. Priredite romantično veče, jer od utorka pred vama je mesec ljubavi, romantike i ushićenja.

PROČITAJTE JOŠ: HOROSKOP za 2017. godinu - BIK: godišnje astro prognoze mesec po mesec za ljubav, posao i zdravlje (OD JANUARA DO DECEMBRA)

Počećete da sanjate i na javi, a možda vam se i neko novi pojavi i useli vam se u snove. Kako je Merkur do kraja sedmice retrogradan, vrlo je moguće da će vam se neko potpuno nenadano javiti, bilo da je to neka stara ljubav, neki prijatelj koga dugo znate, a koga nikad tako niste gledali, sve do sada, kada se na nebu budu spojili ljubav i prijateljstvo (Merkur sekstil Venera), razum i strast, staro i novo (retrogradni Merkur sekstil Venera u Ribama).

NA SLEDEĆOJ STRANI PROČITAJTE ASTRO PROGNOZU OD SREDE I OTKRIJTE KAKVE DAROVE VAM ZVEZDE ŠALJU!

PageBreak

Bićete jako inspirisani i kreativni, a svoju kreativnost najbolje je da ispoljite kroz priču ili pisanu reč. Zato se usudite i napišite neki lep mail ili nazovite nekog koga dugo niste čuli, a ko vam je posebno drag. Očekujte da čujete nešto što će vas posebno obradovati i razveseliti.

Od srede vas čeka nova energija i buđenje. Mesec u Ovnu i ponovni Mekurov ulazak u znak Strelca, pokrenuće vas na akciju, pa ćete biti puni energije i želećete da neke stvari pokrenete. Bićete u stalnom pokretu, ali u celoj toj žurbi budite oprezni u saobraćaju, posebno ako idete na dalji put (Merkur na 29°Strelca).

Moguće su neke uznemirujuće vesti iz inostranstva ili u najboljem slučaju loše komunikacijske veze. Ša god bilo, ne trebate se zbog toga posebno uzrujavati. Sve su to vrlo kratke i prolazne smetnje. Svaka emotivna promena može dovesti do nepotrebnih glavobolja ili problema sa sinusima (Mesec u Ovnu).

A kad Mesec bude ušao u znak Bika, Sunce kao da će vam otvoriti prolaz za neki donji ili unutrašnji svet. Ovde se ništa ne radi u afektu i za sve se ima vremena. Stabilnost koja dolazi iz zemljanih znakova (Sunce konjunkcija Pluton u Jarcu) budi onu iskonsku skrivenu moć koja želi da nešto menja i obnavlja. Moć transformacije menja najviše iznutra, pa tek onda svet oko vas. Ovo su velike promene koje će od vas tražiti da se iskreno i duboko zagledate u sebe.

PROČITAJTE JOŠ: HOROSKOP u kome ROMANTIKA pobeđuje : ovaj znak uživaće u LJUBAVI svog života tokom zime 2016/2017

Možda ćete se suočiti i sa nekim bolnim momentima, sa nekim otvorenim starim ranama, ali sa svime što živi u vama vi imate moć upravljanja.

Izuzetno jake želje i planovi koji se sigurno ostvaruju, ali je potrebno savladati strah od sebe samog. Preispitajte se da li postoji određeni deo vas koji vas plaši, koji vas sputava i blokira da napravite korak dalje. Ono što je u vama najjače i najmoćnije često izaziva strah i neprihvatanje. Zato se osmelite i bar pokušajte da spoznate koji je to zadatak pred vama.

Merkur je stacionaran, stoji i čeka vas. Polako se okreće i kao da u tom okretu sagledava svet u sebi i oko sebe. Taj zaokret iskoristite da se i vi osvrnete na skorašnji period i sagledate događaje koji su se događali od sredine decembra. Koje su to poruke koje vam je ostavio, koje vam je to zadatke zadao i koje to ispite morate položiti? Razmislite malo o događajima koji su se dešavali i kako je celi taj period emotivno uticao na vas.

PROČITAJTE JOŠ: Emocije koje truju vašu dušu i razvijaju KOMPLEKSE: evo kako da se oslobodite zavisti i LJUBOMORE

Ovo je mesto od koga krećete dalje. Gde ste zastali, gde se sada nalazite, kuda idete, a koje su vam namere bile? Sve i da ne znate odgovore i da vam se život kao po isplaniranom scenariju odigravao, sigurno postoji neki mali deo vas koji je ostao neostvaren, tih i željan ostvarenja.

Da li je to neko ili nešto, ostaje na vama da zaključite ili samo da osvestite.
Merkur se polako okreće direktno i nudi vam odgovore, nudi vam rešenja. Tada se probudite. Pogledajte oko sebe, oslušnite šta vam tihi glasovi govore i krenite u susret porukama koje su vam namenjene. Raširite ruke i krenite u susret sebi.

Tekst: Paula Ključević

Izvor: Profesionalna astrologija