OVAN

Osoba koja je rođena u znaku Ovna je sklona sukobu i borba je ovde uvek prisutna.

PROČITAJTE JOŠ: Impulsivna, zabavna i prkosna: koje tajne krije žena rođena u znaku Ovna (ASTRO TUMAČENJA)

Ratobornost dolazi iz samog sedišta planete Marsa. Sa njima nikada niste na sredini. Umeju da budu ekstremni u svojim odlukama kada je u pitanju izbor partnera. Naglost proizilazi iz nestrpljive prirode koja ne priznaje poraz. U suštini nisu srećni ako im se uskrati ljubav. Međutim nisu skloni da je pokazuju u duhu kao što su spremni Bik ili Vaga, koji su u tom segmentu dosta spretniji. Ovnu je primarno bitna sama seksualnost. Ponekad su pobornici ekstremnog sporta kako bi potrošili svoj Mars kao i samu Veneru. Ne umeju ništa toliko lagano da urade. Devojke se najčešće odlučuju na jači trening, koji im pruža više energije pa su takve i sa muškarcima. Ponekad su isuviše sebični i gledaju samo sebe u odnosima. Moraju biti prvi u svemu.

BIK

Pravi sladokusci u emocijama kao u i u seksu. Pomalo su spori i nemaju nameru da se žure, jer njihova senzitivna priroda im daje mnogo više. Venera je u ovom znaku u svom sedištu a Mars ne može da pokaže svoje loše osobine. Umeju da ugađaju partnerima, pa kao i da se dobro zabave. Ova izuzetno senzitivna priroda daje mnogo više nego što možete da naslutite. Imaju jake i duboke emocije. Izuzetni su kao ljubavnici. Ponekad im treba malo više vremena, kako bi pokazali šta osećaju, jer imaju dovoljno strpljenja. Verni su i ne žele da se  ova tema dovodi u pitanje. Umeju da budu dosta impulsivni i strastveni što im daje pečat oličnih ljubavnika.

BLIZANCI

Pokušavate da volite, ali vam ide malo lošije na tom putu. Više ste misaoni tip pa vam ovde Venera pomaže više oko konkretnih stvari nego u iskazivanju ljubavi, koju ne želite u meri kao prethodni znak. Mars vam dodaje ponekad svađe i sitne laži. Umete da se zabavite u paralelnim vezama, jer vam je priroda pomalo detinjasta. Uvek ste svesno više van kuće i volite da se zabavljate i izlazite. Ponekad vam je više stalo do površnih veza nego za nešto konkretno. Privlači vas najviše dobra i kvalitetna priča. Bitna je i boja glasa, kako bi nešto više osetili prema osobi koja im se udvara. 

RAK

Isuviše ste senzitivni za grubosti jednog Marsa, umete da se privučete na suptilan način, pomalo bojažljivo. Vaša pomalo plašljiva priroda vam daje poseban šarm kojem je teško odoleti, naročiti ukoliko ste dama Rak. Muškarce privlači tip majke i neko ko je privržen porodici a pomalo liči na njihovu mamu. Imaju i edipov kompleks naglašen pa u seksualne odnose često ne ulaze osim nekog većeg razloga. Imaju dubok osećaj za ljubav dok je telesno u drugom planu. Lako se uvrede, pa sa njima grubosti zaboravite, jer vam ih neće zaboraviti. Ukoliko se spremate da zavedete nekoga ko je rođen u ovom znaku pokušajte sa poljupcima i slatkišima. Tada možete da se nadate intenzivnijim ljubavnim igrama.

LAV

Ovi ljudi imaju jako dobru vibraciju, koju mogu nesebično da vam pruže ukoliko im ne povredite ego. Mora biti centar nečega, makar u priči u društvu. Mogu biti izuzetno strastvene osobe, koje će vam skinuti zvezde sa neba ukoliko ih budete pustili da vas vode u životu. Traže mnogo ljubavi i pažnje, jer žele da ih tretirate kao kralja. Umeju da uživaju u seksualnoj požudi bez izuzetka, jer smatraju da zaslužuju takav tretman. Brzo se ostvarju kao roditelj. Nemaju odbojnost prema emocijama kada se zaljube na prvi pogled. Ne razmišljaju i ne stavljaju srce na vagu, jer umeju izuzetno da vas vole bez dostavljanja računa za tu uslugu. 

DEVICA

U suštini su neko ko ume da se dobro kontroliše kada su seksualnost i emocije u pitanju. Umeju da budu razboriti kod donošenja odluka i nisu neko koga možete da izmanipulišete lepim poklonom ili ljubavnom izjavom, koja kod vas u suštini ne znači mnogo. Niste neemotivni već umete dobro da procenite situaciju u kojoj se nalazite. Kontrola seksualne energije je nešto što reko koji znak ume tako dobro kao Devica. Strast u suštini kao da i ne poseduju pa ukoliko i imaju jaku erotsku želju pokušavaju da je kanališu kroz rad pa su ne retko angažovani na više poslova odjednom. Često su stidljivi po prirodi pa se ne upuštaju u emotivne priče, jer ih čekaju obaveze.

VAGA

Venera je u ovom znaku u svom sedištu pa nosi svoju energiju u punom sjaju, koja im dopušta mnogo bolji tretman nego inače u drugim znacima. Izuzetno šarmantne osobe sa dosta proračunatim stavom. Imaju šansu da svoje seksualne fantazije sprovedu u delo u braku. Nije toliko tipično da se tako ponašaju u vezi. Umeju dosta da idealizuju ukoliko se sa Neptunom u kompletu desi i Venera, koja daje posebnu eneriju. Lako stupaju u kontakt sa osobama suprotnog pola jer imaju ideal kome teže a samim tim i dobar cilj kome teže. Ulaze u vezu bez veće prepreke. 

ŠKORPIJA

Znak prirodne seksualnosti govori konkretno o jakoj prirpdi pa sam Mars u ovom znaku nema veći motiv osim da se usmeri u pravcu koji ga interesuje. U suštini ste jedan od najstrastvenijih znakova i nemate nameru da budete pasivni kada je vaš partnerski život u pitanju. Nije slučajno da ste skloni čestoj promeni partnera. Umete to da radite sa lakoćom. Devojke su izuzetno strastvene jer se Venera nalazi u drugačijoj energiji gde nema pasivnosti. Za muškarce se misli da suprotan pol gledaju kao na seksualni objekat. Mogu biti često ljubomorni i posesivni. 

STRELAC

Ovo je još jedan vatreni znak, pa u skladu sa ovim elementom daje jaču seksualnu prirodu na koju su spremni da potroše dosta vremena. Nisu imuni na nečije udvaranje koliko su sami spremni da vam pruže mnogo toga. Venera im daje poseban pečat kada su emocije u pitanju. Skolonost avanturama je zagarantovana. Umete da često menjate partnere bez većeg razloga osim što se kasnije u životu odlučujete konkretno za brak i mirniji život. Ponekad nemate meru kada je vaše seksualno ponašanje u pitanju. Retko kada ste nezainteresovani, kada imate zanimljivu osobu pored sebe. Ne pravite izgovore skoro nikada.

PROČITAJTE JOŠ: Ženski horoskop: astrologija otkriva najvažnije osobine žena za svaki znak Zodijaka

JARAC

Na prvi pogled izuzetno hladne osobe, koje kriju u srcu egzaltiranog Marsa pa samim tim se ovde strast uviđa u većoj meri, ali ne na prvu loptu. U suštini ponekad umeju da postave prioritet, pa se prvo poslovno angažuju dok kasnije imaju potrebu da se intimno opuste. Prikrivena strast se kasnije uviđa a to najbolje znaju osobe, koje su sa njima u vezi. U prvoj polovini života nisu toliko aktivni u emotivnom smislu koliko žele da se ostvare na polju karijere. Kasnije se opuste i ulaze u brak kao i mnogo bolju energiju Marsa. Iza stroge prirode se krije nešto potpuno neočekivano što se ne vidi.

VODOLIJA

Vaša radoznala priroda vas pravi probirljivim osobama kroz vreme. Ne želite da se vežete za jednu osobu i uvek se oseća doza slobode na koju možete da računate. Sklonost eksperimentisanju je itekako pojačana. Čak ste pomalo ekstremni pa se uviđa biseksualnost.  Istovremeno možete biti zaljubljeni u jednu osobu a isto tako da ste u seksualnoj vezi sa drugom i da se dobro snađete u igri koja vam se pruža. Umete odlično da plivate u situaciji u kojoj se nađete bez obzira da li ste muškarac ili žena. Venera vam daje na neki način veliku raznovrsnost koju obilato koristite.

RIBE

Osobe rođene u ovom znaku su sklone sklapanju više bračnih veza kao i promeni partnera. Venerične bolesti su učestale i nemate ništa protiv da menjate partnere sve dok se to vama sviđa. Ponekad ste spremni da budete drugi i da verno čekate princa na belom konju, jer Venera vam daje posebnu egzaltaciju kada su veze i emocije u pitanju. Znaju da vole i strpljivo čekaju. Ponekad dovoljno aflikovana Venera može doneti mnogo ljubavnih razočarenja, koja natus pomalo karmički može da proživi. 

Astrolog Milica Miholjčić

Izvor: Astro usluge