Asteroidi su dublje tumačenje našeg horoskopa i naše sudbine.

PROČITAJTE JOŠ: Astro prognoze: veliki prolećni horoskop za 2016. godinu

Asterod Eros pre svega predstavlja našu seksualnu želju, snagu i koliko smo sposobni da je izrazimo. Povezan je direktno sa sazvežđem Škorpija. A od njegove pozicije u natalnoj karti možemo da naučimo kako da sebe oblikujemo u tom smislu, kako da popravimo ono što nam je realna blokada. Naš Eros ili naša strast se ovako manifestuje kroz znake.

OVAN

To je osoba koja voli sebe i bez seksa ne može. Najvažnije je njegovo zadovoljenje. Istrajnost u seksualnom odnosu je velika. Kako osoba doživljava tu krajnju strast i užitak zavisi i od psihe odnosno šta se dešava u 12 kući horoskopa. Da li će Eros biti agresivan, nagao vidimo iz pozicije poslednje kuće u horoskopu. Ukoliko se tu nalaze teške planete poput Saturna, Urana, Neptuna, Plutona i Marsa onda će osoba biti i u neku ruku okrenuta seksualnim perverzijama.

BIK

Ovo je izuzetno senzibilan znak pun čulnosti i nežnosti. Osoba voli sve što može da opipa. Posebno joj strast može biti hrana, piće, dodiri, ne toliko sam čin kao seksualni akt, koliko spoljni efekti utiču na seksualnost. Osoba svoju erotičnost može da popravi kroz sistem vrednosti ili ono što ima u nekom materijalnom smislu. Nedostatak novca može da utiče na ovaj znak i na seksualnost. Jednostavno osoba nema inspiraciju ukoliko je materijalno nestabilna. 

BLIZANCI

Ovde je osoba hladna. Nema te klasične erotičnosti pogleda, dodira, čulnosti. Ovo je čista mentalna energija. Osoba ima jaku privlačnost kroz priču, reči. Ako je jako treće polje ili Merkur u natalnoj karti onda imamo osobu koja voli da vodi ljubav preko telefona. Veće uzbuđenje čak i emotivnu povezanost može da doživi na ovaj način pre nego u direktnom kontaktu. Ako nema priče onda se sve gasi, više ništa nije zanimljivo.

RAK

Pre svega Eros u znaku Raka daje posedovanje. Ukoliko Rak nema osećaj da ima samo za sebe tu osobu onda će Eros biti slab gde osoba ulazi u razvrat kroz preljubu ili alkohol, drogu i ostale poroke koje je teško vremenom izbaciti. Vernost je osnova jakog Erosa u Raku. Ponekad ove osobe imaju jak Eros ali ga čuvaju duboko u sebi. Potreba da znaju da ih taj neko voli iskonski je velika, jer tada jedino i mogu da se otvore.

LAV

Simbol Erosa kroz znak Lav je ljubav. Erotičnost je naglašena. To nije osećaj posedovanja ili materijalnog bogatstva, to je baš u pravom smislu reči ljubav. To je ta čakra srca gde kad volimo onda zaista volimo. Ovde je strast sve ali iz prave ljubavi. Koliko je iskrene ljubavi toliko je Eros dominantan a iz toga proizilazi i potomstvo.

DEVICA

Devica je znak posla i zdravlja pa se erotičnost tu razvija. Velike ljubavi se mogu sresti na tom mestu. Pojačan je Eros ukoliko postoji veza sa radnim mestom u smislu da osoba ima zadovoljstvo kroz ono što radi. U ovom znaku se često dešavaju prevare jer Devica nije veran znak. Devica voli izazove, nova znanja, a kada se Eros tu nađe onda on pojačava energiju svega toga.

VAGA

Eros u ovom znaku daje pre svega erotičnost partneru ne samoj osobi. Vlasnik Erosa može da uživa u ljubavi i da ima erotičan život ali ako partner nije neko iz koga izbija strast onda se tu ništa posebno ne dešava. Ukoliko su drugi aspekti loši onda ta erotičnost može biti iluzija, više neko maštanje a ne stvarna energija koja privlači.

ŠKORPIJA

Eros je ovde u svojoj kući. Ovo je magnetizam koji izbija samom pojavom osobe. Osoba ne mora biti naga ili obući garderobu koja izaziva, njen Eros izbija i kroz zakopčanu majicu do grla. Ovde je naglašen krajnji instikt. Osobe gledaju sve kroz seks. Pri prvom poznanstvu vide koliko je neka osoba moćna i način na koji vlada. Ovde se treba čuvati pre svega ljubomore, posesivnosti. Jeste naglašena ogromna seksualna energija ali to zna da uništi. Obično na kraju ide mržnja. Mržnja proističe iz površnosti natusa da sagleda prvo realno prave osobine partnera pa tek onda krene da se vezuje na fizičkom seksualnom nivou za partnera.

STRELAC

Jak je Eroz u ovom znaku jer daje privlačnost kroz titule. Ovde su veze i promene partnera izvesne ali pravi adrenalin raste na prestiž. Osoba voli da bude sa nekim ko je na položaju, uticajan, aristokrata, još ako potiče iz poznate porodice onda se tu sve poklapa. U suprotnom imati Erosa u ovom znaku znati biti i sam jedno vreme, živeti u duhovnom svetu i moliti nebo da se neko pojavi…

JARAC

Osoba što je starija tim bolje, biće više interesovanja i više avantura. Natus  budi svoj Eros na ono što ima ili što je postigao u životu. Ukoliko je osoba materijalno siromašna ona će jako teško izraziti svoju seksualnost. Osoba koja je popularna, okrenuta javnosti ima jak Eros. Ona čak može biti i seks simbol a sve to jača ovaj asteroid. Autoritet, popularnost, moć su ključni faktori jakog Erosa.

VODOLIJA

Natus mora da pruži ljubav. Ako osoba ima iskrivljena mišljenja o tome da je pokazivanje ljubavi bezveze ili sramota onda ni Eros neće biti jak. Osobe koje imaju problem sa egom mogu svoj Eros da pretoče u homoseksualnu ljubav, pa je onda tu osnovna strast i potreba za ljubavlju. Ovde je važna lekcija koja treba da se nauči davanje. Nikako biti hladan i sebičan.

RIBE

Ovo je Eros karme. Obično su sve ljubavi karmičke, ljubavi iz prošlih života. Osoba mora da živi jedan duhovni život kako bi izrazila svoj Eros ali i isto tako pronašla ko joj odgovara. Ako se Venera nalazi u 12 polju horoskopa ili znaku Ribe onda je izvesno da će natus sresti na jednom dalekom putu preko okeana svoju idealnu ljubav. Ukoliko ostaje u mestu gde živi, onda je naklonjena zauzetim partnerima u braku, vezi. Obično prolazi zajedno sa partnerom ,,pakao“ razvoda, dok na kraju ne dođe u njegov život, konačno.

Astrolog: Darka  Cvetković