Posao: Kreativnošću do uspeha

Ako morate da birate između neobaveznih, kreativnih zanimanja i sigurnog posla, izabrali biste ovo drugo. Nova godina od vas traži suprotno, jer početak daje veliku koncentraciju planeta u zemljanim znacima, među kojima je najznačajniji Jupiter u Devici, zatim Sunce i retrogradni Merkur, s Plutonom u Jarcu.

To znači: dajte idejama na volju, uključite drage osobe, radite ono što volite, učite od najboljih, verujte u dugoročne ciljeve...

Februar će doneti štednju i oprez, a moraćete i ozbiljnije da se pozabavite odnosom sa šefom ili osobom od ugleda. Ako ste se zamerili nekome ko vam može pomoći, priznajte grešku. Mart je odličan jer možete dobiti pomoć prijatelja, posebno od 13. Godišnja vladavina vašeg znaka od 21. aprila doneće stabilnost bankarima, kuvarima i ugostiteljima, cvećarima, kozmetičarima, frizerima i ekonomistima, a od 1. maja imaćete i poveći priliv na računu.

VIŠE: Astrolozi otkrivaju: kako će Merkur promeniti vaš život u 2016. godini

Leto će biti bitno samo ako se bavite sezonskim poslom, jer če vam doneti dobru zaradu i nova proznanstva. Pripremite teren od 6. avgusta jer ćete posle 26. rešiti ključna pitanja u vezi sa statusom, poslom i novcem. Septembar i oktobar biće odlični i puni šansi ako ste mlađi i tražite posao. Kada novembar najavi kraj godine, znaćete na čemu ste.

Ako ste sledili savet da izađete iz ustaljenih pravila i budete inovativni, u decembru ćete imati čime da budete zadovoljni. A ako ste „siguran posao“ bez materijalne sigurnosti zamenili onim koji vam omogućava da napredujete u svakom smislu, onda ćete 2017. dočekati ispunjeniji nego svih prethodnih godina.

Ljubav: Pričajte o osećanjima

ONA: PREPOZNAJTE PRAVOG

Za vas astrolozi kažu da ste među najsenzualnijim znacima, ali se vi teško odlučujete za jednu vezu. Početak godine, naročito posle 6. januara, možete provesti u preispitivanju dve veze: da li da izaberete pristojnog momka iz komšiluka koga dugo poznajete ili da date šansu tajanstvenom momku sa žurke? Ne vršite pritisak na partnera u februaru i ne budite ljubomorni bez razloga, jer će to dovesti do raskida. Mart je vaš mesec. Posle 13. sve do kraja maja bićete zadovoljni.

Ako ste mladi, to će biti prilika da prvi put uživate u dobroj vezi; ako ste stariji, nestaće monotonije i veza će vami biti bolja nego ikad. Jedino na šta treba da obratite pažnju jeste da u naletu zanosa ne upadnete u vezu koja se već pokazala kao loša. Teško je promeniti drugog, lakše je promeniti svoje stavove. Ako želite da ozvaničite vezu, pravo vreme je posle 6. avgusta.

Septembar je sjajan za početak zajedničkog života ili uređenje stana. Stariji pripadnici znaka shvatiće da se vredi potruditi i staroj vezi dati novu šansu. Kraj godine će biti iskričav i pun uzbuđenja, a kako vatreni mesec može proći ili u vatrenim poljupcima ili u vatrenim prepirkama, izbor je na vama!

ON: SUVIŠE DOBRO DA BI BILO ISTINA

Svake godine nadate se da ćete sresti ljubav svog života, jer ne uživate u promenama i velikom broju veza. Početkom januara preplaviće vas takva strast prema ženi koju ćete upoznati do Božića, da ćete se pitati da li sanjate.

VIŠE: Godišnji horoskop vaših promena u 2016. godini: evo kako može najviše da napreduje vaš horoskopski znak

U februaru, kada se planete budu kretale kroz Vodoliju, bićete u dilemi između slobode i sigurnosti. A već posle 13. marta Venera vam se osmehuje i, uz podršku blagotvornog Jupitera u Devici, nudi vam ljubav kakvu ste priželjkivali. Kada od 10. septembra Jupiter uđe u Vagu, s kojim delite vladajuću planetu Veneru, znaćete da ste uspeli da prevaziđete svoje barijere u pogledu emocija. Kraj godine obiluje strastvenim trenicima. Uživajte u ovim mesecima za pamćenje!

Zdravlje: Podmladite se!

Umesto da kukate pred ogledalom kako ste ostarili, učinite nešto u vidu dijete i vežbanja da povratite svoju lepu figuru ili bar povećate kondiciju i otpornost.

Ne trošite novac na skupe preparate jer vaš znak označava prirodu, pa nabavite literaturu i počnite da sami pravite kozmetička sredstva i čajeve, koji će vas podmladiti i osvežiti. Dame neka obrate pažnju na moguć bol u kičmi u septembru i preduprede ga laganim vežbanjem već od marta, a muškarci u junu treba da se oslobode neke štetne navike.

Savet

Novi izazovi traže od vas da budete smeli i kreativni!

LISIN VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA OSTALE ZNAKOVE MOŽETE PROČITATI OVDE!

Astrolog: Tatjana Drobac

Izvor: Lisa/Lepa&srećna