U  drugoj polovini decembra 2014. godine ljubav je ta koja može da donese zimsku idilu, ako ima pažnje, osećanja odanosti, privrženosti, davanja koji je obojeno osećanjem da smo odgovorni za sve što činimo za one koje volimo. Sada se obećanja ljubavna ne daju olako, a potreba da veza traje je jaka, pa otud ima manje nepromišljenosti i srljanja u nepoznato, a opet čulnost i želja za ljubavlju nije umanjena.

Na  ljubavna  dešavanja u  decembru  utiče najviše prolazak  Veneru kroz  znak Jarca, u kojem je  Venera  kao  zimska  kraljica,  koja  donosi zimske  radosti,   ljubav  koja  se pokazuje i   konretnim delima, pažnjom i poklonima.  Još  uvek je  Saturn u Škorpiji,  a  on  deluje   da budemo istrajni ako nam je do nekoga stalo i da se zalažemo da prebrodimo poteškoće ako postoje u vezi, a posebno da pokaženo odanost i postojanost u ljubavi.

Više: Kineski horoskop za decembar 2014. godine

Oni koji imaju Veneru u Jarcu umeju kada nekog zavole da postojano vole i da teže da ta veza traje kroz vreme i da biva bolja, čvršća kako vreme prolazi, jer se kada nekog vole oni imaju osećaj odgovornosti za tu osobu i za samu ljubav, koju trebaju da neguju kroz vreme. Oni mogu da kroz  krizne periode prolaze spremni da se suočavaju sa svim onim što kvari sreću u vezi. U stanju su da bez obzira na okolnosti i situaciju tu osobu trajno voli i da čeka voljenu osobu. Setimo se samo velike i nesrećne ljubavi Marije Kalas, koja je dokaz postojanosti i neprikosnovene privrženost onome, ili onima koje voli. Ozbiljna i požrtvovana, racionalna je u svojim postupcima, jer u ljubavi ona teži i emotivnoj i materijalnoj sigurnosti.

Svaka planeta u Jarcu poprima osećaj odgovornosti, ali Venera je ovde sklona predanosti, čulnosti, sada više, jer je njen dispozitor u Škorpiji, te on  deluje  na  način  na koji  se  ispoljava ljubav. 

Ljubav će u sledećem periodu biti pokazivana i kroz postupke, kroz poštovanje i divljenje uspesima osobe koja nam je draga. U vezama će biti više odgovornosti, strpljenja, podrške u ostvarenju težnji i ambicija voljene osobe.

Da bi se ljubav  u ovom period  pred   i  za  vreme  Nove  godine razijala biće potrebno da se oseti poverenje u voljenu osobu, dokazi, da bi došlo do predanosti, što onima koji imaju Veneru u nekom nestabilnom znaku neće biti ne samo lako, nego i nemoguće.

Ljubav može delovati kao  da je kontrolisana,  uslovljena  našim očekivanjima, težnjama, ili ambicijama ka  napretku,  ali to ne mora da bude tako, jer u ovom  zimskom periodu ćemo se  emotivno otvarati, što smo sigurniji u  osećanja  voljene osobe, što nam osoba  koja nam se dopada više uliva poverenje i spremna je da  bude podrška, da bude uz nas, da pokaže da joj je stalo do nas i svojim postupcima i ponašanjem. Tada nestaje potreba za kontrolom, ili dominacijom, ili nesigurnost u ljubav, koja  može biti  prisutna u drugoj polovini decembra i početkom janaura 2015. godine.

Više: Vaše glavne astro vrline: 7 prednosti vašeg horoskopskog znaka

Venera u Jarcu će oko 14. i 15. decembra biti u sekstilu sa Neptunom u Jarcu, što donosi priliku da vam se dogodi neka ljubavna čarolija  koja će vas baciti u pravi ljubavni zanos. Ovo je vreme ljubavnih idila, ili ljubavne razmene koja vas uvodi u neko bajkoliku ljubavnu priču. Povoljno je vreme da unesete novogodišnju čaroliju u svoj dom, da ga tih dana ukrasite, učinite lepšim i veselijim.

Još uvek je Saturn u Škorpiji, a Pluton i Venera u Jarcu, a tada se događa da ljubav i moć su jedna uz drugu,što može doneti da budete osvojeni od neke osobe koja ima jaku privlačnost, magnetski naboj, koja pleni svojom energijom i podstiče jaku čulnost i požudu. To može ako ste muškarac da vam donese neku moćnu ženu, uspešnu, na poziciji, ali ljubav tada može da bude nešto što se ne može kontrolisati. Ovakva ljubav može oko 20. decembra spojiti i naizgled nespojive osobe, različitog društvenog statusa. Venera u konjukciji sa Plutonom može i potpuno transformisati već postojeće ljubavi, uneti u njih nešto što će ih promeniti i to na bolje ako je dugo bio nepovoljan period.

Na sledećoj strani pročitajte kakve su ljubavne prognoze za dane dočeka Nove godine...

PageBreak

Istovremeno će oko 20. decembra Venera biti i u kvadratu sa retrogradnim Uranom, što može doneti prekid nekog stanja, ili neočekivanu promenu, nekome i izazov, avanturu, nagli ulazak u nešto što nije stabilno, bez obzira na to koliko to želite, i koliko deluje neodoljivo.

Može se dogoditi da se u ovom periodu u ljubavi traži i materijalna sigurnost, odnosno da ljubav bude isprepletana interesima. Zato se poželjnim može učiniti biti neko ko ima vlast, moć, uticaj koji pleni, pa daje osećaj osobi sa kojom je u vezi veće sopstvene vrednosti.

Više: Kako da zavedete njegov horoskopski znak

Veze koje počinju u ovom periodu mogu biti trajne, sada dok Saturn tranzitira Škorpijom, posebno dok je Venera u sekstilu sa Saturnom u Jarcu oko 1. i 2. januara 2015. godine. Ako počnete neku vezu u vreme dočeka Nove godine, ona može da bude trajna i postojana i da vodi ka braku. Novogodišnja proslava je za mnoge od vas prilika da upoznate nekoga ko će vaše ljubavne žellje i očekivanja da ostvari koje osobe očekuju u partnerstvu mogu da se ostvare i uvedu vas u Novu godinu sa ostvarenjem vašeg sna.Ukoliko ste i nekoj vezi onda postoje šanse da nju produbite, ako pokažete svojim postupcima i ponašenjem da vam je stalo do svog partnera , da ste mu odani i da ga volite.

Zato, pokažite koliko vam je stalo do nekoga i ljubav može potrajati!

Astrolog i bioenergetičar: Svetlana Milenković-Filipović