Boja očiju jedna je od osobina koju nasleđujemo od svoje rodbine. Osim što krasi naš pogled ovaj detalj može otkriti o vama i vašem karakteru. Izdvojili smo najčešće boje očiju i pronašli osobine koje ih najbolje opisuju. Pronađi svoju boju i otkrijte ponešto o sebi

Smeđe oči

Smeđa je najčešća boja očiju na svetu. Ljudi smeđih očiju su samouvereni i zanimljivi. Reč je o snažnoj boji koja je povezana sa zemljom i opisuje jednostavnost, kreativnost i pozitivnost. Takve osobe su nezavisne i ljubazne i vole da se druže i stvaraju nova prijateljstva. Vole da isprobavaju nove stvari u životu.

Iako su odlučni i samouvereni ponekad imaju problema s razumijevanjem drugih i izražavanjem svojih osećaja. Sjajni su ljubavnici i partneri te osobe od poverenja.

Više: Da li početno slovo imena određuje vaš i karakter

Oči boje lešnika

Boja lešnika opisuje prekrasnu mešavinu smeđe i zelene boje koja jednostavno oduzima dah. Reč koja najbolje opisuje osobe ovakvih očiju je elegancija. Reč je o vrlo spontanim i zabavnim osobama avanturističkog duha. Vrlo su prilagodljivi i hrabri, vole raznolikost, a monotonija je njihova noćna mora.

Vole da isprobavaju nove stvari i vrlo su privlačne osobe. Što se tiče ljubavi, vrlo su senzualni, ali i izbirljivi pa će odabrati samo 'onu pravu' osobu, ali i imaju i jednu 'opasnu' osobinu, a to je nagla narav koju ponekad teško drže pod kontrolom.

Zelene oči

Zelene oči uvek izgledaju sveže i zavodljivo. Osobe koje krasi ova boja očiju su misteriozne i intrigantne. Krasi ih inteligencija i snalažljivost pa obožavaju isprobavati nove stvari.

Maksimalno uživaju u životu i strastveno pristupaju poslu koji ih ispunjava. Vrlo su lepe osobe, a jedina mana im je ljubomora što vrlo teško drže pod kontrolom. Puni su energije i saosećanja, što osete svi oko njih.

Plave oči 

Ima nešto vrlo moćno kod plavih oču, nešto što privlači poput magneta. Upravo zbog toga plave oči se smatraju najpoželjnijima na svetu. Osobe koje krasi ova boja očiju su pametne, srdačne i pune mladosti i života. takve osobe uživaju u ljubavi, najčešće imaju duge veze i puni su energije.

Najjača osobina im je želja i potreba da usreće sve do kojih mi je stalo te su spremne napraviti sve da to i ostvare. Plavooke osobe opažaju svaki detalj i ponekad mogu biti malo kritične. Oni uživaju u ljubavi i dugoj vezi te su najiskreniji i najodaniji partneri. Kada se zaljube, za svoju ljubav su spremni učiniti baš sve.

Izvor: Zadovoljna.hr