Razlika između nacionalnog kostima i narodne nošnje nikome, izgleda, nije bila najjasnija pa su se tako i devojke na takmičenju za Mis Univerzuma 2015. odabrale najrazličitije modne kombinacije da bi se predstavile žiriju u ovom obaveznom krugu.

Naime, pored pojave u večernjoj haljini svaka lepotica trebala je da predstavi svoju zemlju i specifični folklor.

Dok su predstavnice Norveške i Ukrajne podsećale na zemlje iz kojih dolaze, mnoge je začudio izbor kostima koje je nosila naša predstavnica Anđelka Tomašević.

Naša predstavnica prošetala je dugom pistom u sečenom crvenom topu i dugačkoj jednostavnoj suknji, sa golim stomakom. Jedina stvar koja podseća na našu nošnju jeste vez na gornjem delu. Na glavi nosila je veliki cvetni venac, koji jeste deo tradicije za neke delove Srbije.

U galeriji vas čekaju slike i ostalih predstavnica pa pogledajte kako su lepotice predstavile svoje zemlje na ovom takmičenju.

LepaiSrecna Izbor za Mis Univerzuma 2015. uključuje, između ostalog, pojavu lepotica u nacionalnim kostimima. Pogledajte kako je izgledala naša predstavnica Anđelka Tomašević, ali i šta su obukle druge lepotice...