Amal Kluni ima jak porodični pedigre koji je odigrao ključnu ulogu u njenoj odluci da se bavi pravom - majka Baria Alamuddin je priznati politički novinar, dok joj je otac Ramzi Alamuddin, potpredsednik Univerzalne federacije turističkih vodiča (Universal Federation of Travel Agents Association) koja usko sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, piše Elle.

Par je živeo u Parizu, da bi nakon Amalinog rođenja morao da se vrati u Bejrut.

PROČITAJTE JOŠ: AMAL KLUNI IZAŠLA NA ULICU U KUĆNOM IZDANJU: svet ne može da veruje šta je obukla lepa supruga Džordža Klunija (FOTO)

"Trudnoća sa Amal bila je teška. Beba je imala placentu previu (odvajanje placente) i nakon rođenja morali su da je zadrže u bolnici dva meseca. Lekari su mi predlagali da abortiram, ali sam to odbila u startu. Verovala sam da će na kraju sve biti u redu, kao i što jeste bilo. Kada sam je rodila, trajalo je primirje u Libanskom građanskom ratu pa smo je nazvali Amal, što na arapskom znači 'nada'", otkrila je Baria u razgovoru za Vogue.  

Dok je Amal još bila mala, porodica se opet preselila, i to u London gde je i ostala, kupivši imanje u Buckinghamshireu. Amal je bila najmlađa u široj, ali prilično mnogobrojnoj porodici pa iako je bila mezimče, često je bila potisnuta u drugi plan.

"Nju smo štedeli uvek i nekako stavljali u drugi plan. Na primer, često smo glumili bend na porodičnim okupljanjima. Moj brat bi svirao dva instrumenta njena sestra je bila glavni vokal, ja bih uzeo gitaru a njoj smo dali ulogu da samo igra i bude tu pored," izjavio je Tarek Miknas, Amelin rođak.   

Kliknite OVDE da pročitate sve o tinejdžerskim i školskim danima Amal Kluni!

PageBreak

U školi je Amal bila odlična, ali nikako zaluđena učenjem i neko ko provodi sate u biblioteci i čitaonici. 

"Da, želela sam da završim studije u roku i bez problema, ali mi je jednako bilo važno da uživam u ostalim stvarima koje mladost nosi sa sobom," otkrila nam je Amal dok se njena majka nadovezala "mi smo u porodici svi party manijaci - Amal radi mnogo, ali i zabavlja se mnogo. To je uostalom smisao života, zar ne?"

Osećaj za stil Amal je nasledila od majke koja iako je radila vrlo ozbiljan posao političkog novinara uvek volela da nosi šik modele koje je ćerka isprobavala kao i sve ostale ćerke ispred ogledala.

PROČITAJTE JOŠ: AMAL ĆUTI, ALI DŽORDŽ KLUNI OTKRIVA TAJNU POSLE ROĐENJA BLIZANACA: porodica Kluni objavila vest koja je oduševila ceo svet (FOTO)

Nakon osnovnih studija Amal upisuje prava na St.Hugh College pri Oxfordu.

"Obožavala sam taj period jer sam provela punih šest godina u čistom devojačkom razredu. Ovde je bilo momaka!"

Posle Oxforda Amal, tada Alamuddin seli se u Njujork gde upisuje specijalističke studije tačnije program LL.M. pri Njujorškom univerzitetu, tokom kojih stažira kod Sonie Sotomayor, tada vrlo poštovane sudije Drugog vrhovnog suda. Odmah nakon završetka specijalizacije Amal počinje da radi u firmi Sulivan & Cromwell. 

Kliknite OVDE da pročitate sve o poslu Amal Kluni!

PageBreak

Radila sam skoro svaki radni dan do 10 uveče, te odmah odlazila da se nađem sa prijateljima na piću. Tada mi je bilo izuzetno stalo da prođem praksu i da ishod bude pozitivan za naš tim. Novac mi nije bio bitan. 2004. prijavila sam se za jednogodišnje stažiranje pri Međunarodnom sudu u Hagu, što je moja porodica smatrala suludom idejom."

PROČITAJTE JOŠ: DŽORŽ KLUNI OTKRIO NOVI SKANDAL U HOLIVUDU: evo kakav užas je preživela moja žena Amal (FOTO)

Tokom boravka u Hagu, Amal je dobila priliku da radi na slučaju protiv Slobodana Miloševića, kao i stipendiju od 20.000 dolara. Dok se pripremala da se vrati u Njujork, Amal je čula kako zvanični Liban namerava da optuži ubice libanskog premijera. Bila je tada u kasnim dvadesetim. Umesto da se vrati u Njujork, Amal je provela na relaciji Liban- Hag, da bi posle toga i povratka u Veliku jabuku radila na slučajevima koji su uključivali Yuliju Tymoshenko, Mohameda Fahmyia i Mohameda Nasheeda. 

2015. godine, Amal je bila advokat Khadije Ismayilove, istraživačke novinarke iz Azerbejdžana koja je objavljivala dokaze o korupciji i to u samom vrhu. Ismayilova je bila osuđena na zatvorsku kaznu koju je Amal uspela da odbaci dokazavši da je njenoj klijentkinji sve napakovano. 

"Vlade mogu vrlo lako da oduzmu nečiji život na ulici, ali ono što ne mogu je da manipulišu sudskim procesima i tako lako ih bace u zatvor. Zato moramo da se borimo za pravni sistem bez korupcije, bez pristrasnosti."

Negde u to vreme, Amal je upoznala Džordža. Susret se desio u njegovoj kući na jezeru Komo, i to u trenutku kada su kod njega u gostima bili njegovi roditelji.

"Naravno da je bila prelepa, ali tada sam prvo pomislio koliko je fascinantna i brilijantna, i koliko joj je život bio uzbudljiv, a opet društveno koristan. Odmah sam se zaljubio", otkrio je glumac.  

Kliknite OVDE da pročitate sve o početku ljubavi Amal i Džordža Klunija!

@mr_mrs_clooney је поделио/ла објаву дана 11. Апр 2018. у 8:03 PDT

PageBreak

U početku su bili samo prijatelji, dopisujući se intenzivno kada je Amal priznala rođaku da joj se Džordž stvarno sviđa.

Nakon večere u Londonu, gde su ih paparaci uhvatili, par je počeo da se krišom viđa.

"Priželjkivala sam ljubav koja će mi doći spontano i prirodno, bez previše sumnji i problema. Mislim da je ljubav nešto najlepše što može da vam se desi, ali i nešto što je jače od vas, za šta nemate kočnice. Ja sam imala 35 kada sam ga upoznala i osećala sam da je to ono pravo. Nisam razmišljala o porodici, samo o tome koliko sam srećna jer mi se to desilo."  

Džordž koji je u tom trenutku imao pedeset i bio okoreli neženja Holivuda, nadovezuje se: "Svi vi znate kakav je moj privatni život bio rolerkoster i koliko sam bio odlučan da opet ne stajem na ludi kamen." (Glumac je bio oženjen sa glumicom Talijom Balsam nekoliko godina u svojim kasnim dvadesetim.) "Ali čim sam počeo da se zabavljam sa Amal, znao sam da ova veza nije kao ostale. Kada smo bili na safariju u Africi, dogodio se taj jedan momenat kada sam ugledao Amal uz žirafu, obasjanu suncem. Osmehivala mi se pravo u objektiv i tada sam drugu pored sebe rekao 'Znaš šta, mislim da bih trebao da pitam Amal da se uda za mene.'" 

PROČITAJTE JOŠ: DŽORDŽ I AMAL KLUNI PRVI PUT RAZMENJUJU NEŽNOST U JAVNOSTI: ovakve slike poznatog para još niste videli (FOTO)

Prijatelji, kolege i porodica smatraju da brak nije promenio lepu crnku: uspela je da pronađe savršen balans između impresivnog i intenzivnog posla i porodice, muža i zabave. Uostalom, Amal je bila već tada zrela i ostvarena žena koja je tačno znala šta želi, te za nju status slavne ličnostiništa nije značio.

Ipak, neke stvari jesu se promenile. Amal su počeli novinari da opsedaju gde god da krene, za njom ide i horda paparaco fotografa koji na slikama ostavljaju svedočanstvo njenih poslovnih sastanaka, druženja s prijateljima i intimnih večera sa Džordžom.

Kliknite OVDE da pročitate šta kod kuće rade Džordž i Amal Kluni! 

PageBreak

"Definitivno veći deo stvari radimo kod kuće, jer čak i šetnja kroz park za nas nije jedna obična porodična šetnja. Privatnost nam je prilično uskraćena sa hordom novinara i fotografa koji nas prate.

PROČITAJTE JOŠ: Zgodni Džordž Kluni ponovo očarao žene: evo kako je izjavio ljubav svojoj ženi Amal

U Soningu na Temzi, gde par ima kuću i Amal i George imaju svoje zasebne radne prostorije, kao i ogroman vrt u kome mogu da uživaju sa dečicom i prijateljima. Savršen balans između posla i porodice Amal ne bi postigla bez pomoći dadilje i nekoliko ljudi koji čine osoblje od poverenja.

"Oko šest i sedam, blizanci su u krevetu, tako da pre osam ništa ne dogovaramo. Ako smo sami, onda najviše volimo da se izdvojimo u bašti i tu, uz lagane špagete za večeru, uživamo u tišini."

Izvor: Elle