Turska pozorišna, filmska i TV zvezda Zerin Tekindor (53) kaže da ima sličnosti sa Lejlom, likom koji tumači u popularnoj seriji "Beskrajna ljubav", piše Lepa & srećna.

Na prvom mestu njih  dve dele strast prema slikanju i bojama. No, slikanje za Zerin nije samo hobi koji joj pomaže da uspostavi ravnotežu u životu već nasušna potreba. A da je uspešna u tome govori činjenica da je do sada imala desetak samostalnih izložbi, između ostalog u Berlinu, Štutgartu i Majamiju.

"Kroz slike želim da posmatraču približim fantastičan pozorišni svet. Moje žene imaju bujnu kosu, lažne trepavice i mnogo šminke, preteran nakit i živopisnu odeću. To su samouverene dame koje prave svoje izbore, duhovite i intrigantne. U njihova osećanja ne možeš biti siguran, jer one tako žele," objasnila je u jednom intervjuu svoje slikarstvo.

PROČITAJTE JOŠ: MILION lajkova za ljubavnu sliku Bali bega: glumac Burak Ozčivit u zagrljaju verenice zapalio Instagram (FOTO)

A post shared by Zerrin Tekindor (@zerrintekindor) дана 29. Мар 2016. у 8:43 PDT

 Zerin smo prvi put gledali kao Madmoazel u "Zabranjenom voću", što joj je i bila prva veća uloga u serijama. Otada ona stalno igra plemenite, elegantne žene.

"Lejla je prava dama, ali ima svoja kruta pravila. Posle prvog čitanja zapitala sam scenaristu zašto nimalo nije duhovita. Posle sam shvatila da je njihovo viđenje lika ispravno, u protivnom bih je ja odmah pretvorila u Zerin. A suština glume nije da lik postane kao ti već da ti uđeš u lik,"objašnjava glumica koja sa godinama postaje sve lepša, pa je mediji nazivaju ženom u čijim tamnim očima sija hiljadu zvezda.


A post shared by Zerrin Tekindor (@zerrintekindor) дана 19. Јан 2017. у 10:43 PST

ZAŠTO JE GLUMICA ZAVOLELA LIK LEJLE U SERIJI BESKRAJNA LJUBAV? OTKRIJTE NA SLEDEĆOJ STRANI...

PageBreak

"Impresionirana sam i time što Lejla nije vezana za prošlost. I ja se ne osvrćem na ono što je bilo, jer život  je put. Ne znam kad će se završiti, ali to i nije važno, bitno je samo putovanje. Nikad ne kažem "ovde je dobro, ovde ostajem". Imamo samo jedan život i želim da on bude stalno putovanje. Mrzim da gledam stare fotografije, video-snimke. Čak ne gledam ni snimke iz detinjstva mog sina Hire. Srećnijom me čini ako sina u detinjem uzrastu vidim u snovima. 

PROČITAJTE JOŠ: Džihan iz serije Paramparčad zavodi likom i delom: pogledajte kako je glumac Erkan Petekaja plesom oduševio sve dame (FOTO + VIDEO)

A post shared by Zerrin Tekindor (@zerrintekindor) дана 9. Сеп 2016. у 12:01 PDT

Sa  Lejlom se preklapa i u još nekim životnim pogledima:

"Baš kao Lejla, ni ja ne volim bespotrebne i beskorisne detalje niti volim da gomilam stvari. Sve ono što mi ne treba ili mi se ne dopada, jednostavno bacim. Ona je sačuvala jednu svesku, po meni i to je nepotrebno. Sve dobre stvari držim u svom um, kad on nestane i one će nestati. Ne volim da ostavim traga za sobom, već da poput suvog lista jednostavno i prirodno nestanem. To važi i za moje slike." 


A post shared by Zerrin Tekindor (@zerrintekindor) дана 14. Апр 2016. у 1:20 PDT

ZAŠTO JE ZA GLUMICU BALI BEG SAVRŠEN KOLEGA? PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI...

PageBreak

Pored sličnih karakternih osobina Zerin i Lejla imaju isti stav i kad je reč o Buraku Ozčivitu, popularnom Bali begu koji u seriji igra Kemala

"Kad s nekim prvi put radim, u početku tu osobu držim na odstojanju, nisam odmah intimna s njom," otkriva glumica koja je u nekoliko serija igrala s Kivančem Tatlitugom.

"Međutim, Burak je tako pristupačan i gospodstven, i vrlo brzo smo se zbižili. Neverovatno je disciplinovan, vredan. On ne dozvoljava da ga drugi čekaju, na snimanje uvek dolazi spreman. Ma, zaista je sladak i zgodan momak, ne obožavaju ga devojke bez razloga. " 

PROČITAJTE JOŠ: Dom beskrajne ljubavi: svi žele da zavire u novi dom Bali-bega (FOTO)

A post shared by Burak Özçivit (@burakozcivit) дана 3. Феб 2017. у 4:11 PST

Neočekivano veliku reakciju, i nedoumicu i simpatije, izazvala je jedna fotografija koju je Zerin objavila na društvenim mrežama, a na kojoj su njen sin Hira, bivši muž Četin Tekindor, Ihsan iz serije "Asi", i sadašnji partner Haluk Bilginer, takođe poznati glumac.

 "Fotografıju sam  ja snimila. Na njoj su tri sjajne osobe. Sva trojica su u mom životu, sve ih izuzetno poštujem i volim. Četin je najdivniji čovek koga sam upoznala i otac mog Hire. Drugi put smo se konačno razveli pre skoro dve decenije, ali smo ostali iskreni prijatelji. I dalje nosim njegovo prezime, on nije dozvolio da ga promenim. "Tužiću te ako to uradiš", šalio se po tom pitanju."

"A tu je i moj dragi Haluk, čovek koga zaista volim i poštujem. Mnogi su fotografiju  komentarisali sa "kakvi široki pogledi". No, po meni, nije reč o širini, već o sasvim normalnoj stvari. Moj i Četinov sin postavio je komad u Halukovom pozorištu i Četin je došao na premijeru. Uostalom, on  i Haluk su dugogodišnji prijatelji, uvažavju se i privatno i profesionalno. Zar bi moglo da bude drugačije kad je reč o ova dva velika umetnika?"


A post shared by ÇetinTEKINDOR Fan (@shamsyasmin) дана 30. Сеп 2015. у 5:14 PDT

Tekst: Milena Ranisavljević

Izvor: Lepa & srećna