Kanađanin Piter Meketi može za sebe da kaže da je doživeo nešto sasvim nemoguće. 

Naime, on je preživeo i udar groma i dobio je premiju na lutriji.    

"Iskreno, više sam očekivao da me još jednom pogodi grom", rekao je on nakon što je prošle nedelje saznao da je dobio milion dolara na lutriji, kako piše Vašington post.

Dobitak će podeliti sa Dajan Miler, koja je zaposlena u Meketijevoj prodavnici, jer njih dvoje već duže od godine zajedno uplaćuju lutrijske listiće. 

VIŠE: Feng šui biljka koja donosi novac: naučite kako da gajite krasulu i privučete energiju bogatstva

Grom je pogodio Pitera Meketija kada je imao 14 godina dok je pokušavao da priveže čamac kojim je plovio, a isto neprijatno iskustvo imala je i Piterova ćerka pre nekoliko godina. Šanse da vas i vašu ćerku pogodi grom i da dobijete premiju na lutriji su jedan prema 2.600 milijardi, izračunala je na molbu ABC-a Sofi Leger, profesorka na Univerzitetu Monkton. 

"To je skoro nemoguće, ali ipak se dogodilo. To nam govori da je u životu ipak sve moguće", rekla je profesorka. Meketi kaže da planira da svoj deo dobitka potroši na svoje hobije - kuvanje i pecanje, a njegova radnica Dajen Miler kaže da ne namerava da napusti posao i da će novac potrošiti na odmor i putovanje. 

Da ovde ne bi bio kraj srećnim događajima za Pitera Meketija, pobrinula se Atlantska lutrija koja će mu isplatiti dodatnih 10.000 dolara, kao vlasniku radnje u kojoj je uplaćen dobitnički tiket. Koštao je tri dolara.

Izvor: Vijesti