"Udovoljavala sam ljudima, stavljala ih na prvo mesto i plašila sam se toga da budem autentična.

Pokušavala sam da budem neko ko nisam i iscrpljivala se radeći za druge. I uvek sam mislila da je sebično slediti sopstvene potrebe, jer sam imala utisak da su tuđe veće i bitnije.

Međutim, kad sam ja ostvarena, tada sami i zdravija, srećnija, više dajem a manje mi je potrebno. Takođe mi je jasno i da ukoliko stalno pokušavamo da budemo neko ko nismo, planetu lišavamo nas samih."

VIŠE: Kako da sami napravite "Teglu sreće" za život pun ljubavi (FOTO)

Ovim rečima Anita Murđani počinje svoju dirljivu ispovest o čudesnom izlečenju koje joj je donelo i dubinska saznanja i promenilo njen odnos prema životu.

Naime, u februaru 2006. godine Anita je primljena u bolnicu u konačnoj fazi raka. Upala je u komu i svi organi su joj otkazali. Lekari su rekli njenoj porodici da će živeti samo još nekoliko sati. Ali ono što niko od okuplljenih nije znao - Anita je tada zapravo bila usred neverovatnog iskustva bliske smrti (near-death experience, NDE).

VIŠE: 5 načina da se izborite sa kritikama i teškim periodom u životu

U tom stanju mogla je da vidi, čuje i oseti sve što se oko nje događa. Doživela je retko iskustvo kog mnogi od nas nikada neće. Prešla je na "drugu stranu", kako kaže i vratila se kako bi podelila s nama ono što je naučila. Lekari su joj tog jutra prognozirali još samo nekoliko sati života, a ona se već sledećeg probudila. Nekoliko dana kasnije više nije ni imala dijagnozu, rak se povukao.

U intervjuu koji je dala spisateljici Dženifer Pastilof, Anita je podelila ono što je naučila iz svog iskustva sa smrću.

  1. Nemojte shvatati život preozbiljno.
  2. Jedite čokoladu.
  3. Shvatite svoju veličanstvenost.
  4. Jedite još čokolade.
  5. Uživajte u životu i radite ono što vam donosi radost.
  6. Neka je vaša svakodnevica ono što vas čini srećnim, a ne ono što mislite da bi trebalo ili šta drugi misle da bi vi trebalo da radite.
  7. Živite svoj život strasno i sa puno ljubavi, a ne u strahu od neuspeha.
  8. Započnite svaki dan uz "Dancing Queen" i pevajte.
  9. Smejte se sebi svaki dan (što više ovo vežbate pre ćete dostići nirvanu).
  10. Svakim pogledom u ogledalo, podsetite se da ste savršeno dete svemira, koji je tu da bude verno sebi. Vaš jedini cilj je da živite ono što jeste. U pokušaju da budete neko drugi, vi svemir lišavate samog sebe.
  11. Ne brinite previše o tome jeste li u pravu. Kada nam je jedini cilj da budemo svoji, teško da možemo da pogrešimo.
  12. Svaki dan započnite s jasnoćom namere, ostavljajući iza sebe jučerašnje emocije. Svaki dan je prazno platno, na koje možemo da naslikamo sve što poželimo. Tako da je na nama izbor hoćemo li obojiti naše platno radošću, ljubavlju i smehom, ili strahom, ljutnjom, kajanjem, teskobom i zabrinutošću.

Izvor: Alternativainformacije.com