Filis Sjuz u osamdeset devetoj inspiriše publiku širom sveta, a joga joj pomaže da održi balans i elastičnost koja joj je potrebna za ples.

„Joga je izazov koji će promeniti vaš život i ispuniti ga zdravljem, radošću, sigurnošću i istinom." Ovim rečima osamdesetdevetogodišnja Amerikanka opisuje svoje iskustvo sa jogom.

Duhovna moć kojom Filis Sues zrači motiviše nas i budi u nama inspiraciju. Tokom celog života ona pomera granice. Veliki je zaljubljenik u balet a njena energija rezultira produktivnošću u svetu mode, plesa, muzike. Godinama je nastupala na Brodveju, a sa plesnim partnerom Donaldom Veismulerom i po celom svetu. Za nju je svaki dan novi povod za kreativnost, za suočavanje sa svojim strahovima i ostvarenje svih potencijala. Neverovatan izvor svoje strasti pronalazi u klaviru, džezu, tangu, i jogi.

„Joga je pravi dar života. Vaše telo je hram i ako se prepustite otkrićete jezik univerzalnosti. Ona čisti vaš um i energizuje vaše telo, daje vam slobodu da uradite i ono što niste verovali da možete. Ne radi se tu o hrabrosti, već o predanosti. Kada se odlučite za jogu vaš napredak postaje pozitivan i uzbudljiv. Kada se prepustite izazovu vaše telo i um će delovati neverovatnom snagom", kaže Filis koja ne propušta ni jedan čas joge.

Jogom se bavi već šest godina iako je imala artritis i osteoporozu. Ove bolesti reaguju na pokrete i težinu vašeg tela te za jogu ne postoji starosna granica. Kada ste u miru sa samim sobom i crpite pozitivnu energiju života sposobni ste za neverovatne stvari. Joga će poboljšati vaš život bilo da ste u dvadesetim ili zrelijim godinama.

„Ne želim samo da postojim. Želim da živim kvalitetno. To za mene znači snagu tela, elastičnost, balans i aktivan um."

U intervjuu koji je 14. juna 2014. godine objavila na portalu Huffingtonpost, ona pita i svog učitelja joge Anthonyja Benenatija da li i on veruje da joga deluje isceliteljski.

„Ljudi sami sebe isceljuju dok se bave jogom. To znam iz ličnog iskustva", odgovara Benenati. „Oba kolena su mi operisana, a sad su u boljem stanju nego što su to ikada bila", zaključuje on.

Izvor: Sensa