Možete telefonski da izjavljujete ljubav devojci sto puta dnevno, ali ako joj nikada niste napisali pismo ili mejl, pogrešili ste.

PROČITAJTE JOŠ: Da li možemo biti iskreno srećni i bez partnera

Prednost pisane nad izgovorenom reči utvrdili su i naučnici sa Univerziteta u Indijani na osnovu istraživanja u kom su studenti dobili strastvene mejlove i govorne poruke. Emotivno uzbuđenje ispitanika bilo je znatno veće u prvom slučaju, što naučnike nije iznenadilo. 

Kada pišemo, imamo mogućnost da kažemo baš ono što mislimo i osećamo, da "brusimo" tekst pažljivo birajući reči koje će dočarati naše stanje. Osoba koja čita ima dovoljno vremena da shvati sve informacije, koje se u razgovorima često izgube. I zato, pišite, pa makar to bio i mejl. A ako sledi nekoliko saveta, svako može napisati ljubavno pismo, koje je bilo i ostaće jedan od najromantičnijih gestova. 

PROČITAJTE JOŠ: Kako da ne padnete na ljubavnom testu: da li ste vi i vaš partner savršen par

Za početak, ne glumite, već na papir stavite sve što osećate. Lažne reči lako se primete, kao i citati koje ste "ukrali" od nekog pesnika i pisca. Ne razmišljajte previše u želji da pismo izgleda savršeno. Ono treba da odslikava vas, bude iskreno i spontano, pa i ako dva puta ponovite istu rečenicu, nećete dobiti minus. Setite se svega što vam se sviđa kod voljene, pa to pomenite, žene vole da vide da obraćate pažnju na detalje. Pišite o tome kako se osećate pored nje, o zajedničkim uspomenama i sve vreme imajte na umu da ako pišete iz duše, ne možete da pogrešite.

Izvor: Novosti