Najbolji svetski teniser Novak Đoković izuzetno ceni mir u hramu Buddhapadipa, nedaleko od kompleksa terena Vimbldona. Naime, on već četiri godine posećuje ovaj hram kako bi meditirao i opustio se između mečeva...

"Kad dođem u kompleks Vimbldon, volim da se opuštam u prirodi između mečeva", rekao je jednom prilikom Novak Đoković Marku Hodžkinsonu sa ESPN-a. Hram Buddhapadipa nalazi se nedaleko od terena "Sveengleskog kluba", te poznati teniser uvek rado iskoristi priliku da uživa u mirnim zvucima vode i da se poveže sa prirodom.

"Kada je prvi put došao nije bilo potrebe da nam se predstavlja, jer smo svi znali ko je", objasnio je jedan od monaha hrama, Phramaha Bhatsakorn Piyobhas i dodao da su svi u hramu počastvovani Đokovićevim posetama. "Meditacija može da pomogne teniserima, ali i svim drugim sportistima, kao i onima koji rade kancelarijski posao. Meditacija služi kao trening za um i omogućava čoveku da budem fokusiran".

U intervjuu koji je privukao pažnju medija atraktivnom temom o kome kako dobiti "posao" šampiona Vimbldona, Novak je dao savet u jednoj reči o tome kako se boriti sa stresom.

"Kako se borite sa stresnim situacijama", pitao ga je novinar. "Dišem", odgovorio je Novak.

Inače, Đoković je još 2013. godine govorio o njegovoj ljubavi prema prirodi. "Veoma je mirno i tiho. Mi volimo Vimbldon i London jer je pun divnih parkova, prirode, mesta koja vam mogu biti skrovište tokom haotične 'grend slem' atmosfere... Očigledno je pod kolikim smo stresom tada, zato nam je potrebno da imamo tako neko mesto gde možemo da se 'isključimo' i 'napunimo baterije'. Uvek odsedam u kući koja je veoma blizu hrama. To je veoma lepo i mirno mesto gde volim da provodim vreme".

Nije tajna da se Novak bavi i jogom, ne samo meditacijom. On je vežbao sa poznatom instruktorkom joge Majom Popov. Privatno, svoju ljubav prema jogi deli sa suprugom Jelenom, i sa njihovim ljubimcem!

Yoga family time :) #Monaco

A photo posted by Novak Djokovic (@djokernole) on Apr 5, 2014 at 12:10pm PDT

Izvor: Lovesensa