Boje su osmesi prirode, kaže jedna stara poslovica, a u svakodnevnom životu njihovu energiju možemo iskoristiti u onim aspektima života u kojima svaka pomoć dobro dođe: manji apetit, veća izdržljivost, vrcava kreativnost... ko ne bi poželeo takve osobine?

S obzirom na to da smo okruženi bojama, očekivalo bi se da je psihologija boja izuzetno razvijena. Međutim, kako navode istraživači Endrju Eliot i Markus Mejer, postoji zapravo vrlo malo empirijskih istraživanja uticaja boja na psihološke funkcije čoveka.

Najpraktičnija su, naravno, ona čije rezultate možemo da iskoristimo u svakodnevnom životu i to za one aspekte koji su svima važni: apetit, izdržljivost, kreativnost... Pročitajte, kroz galeriju slika, kako utiču boje na njih i koje boje treba da budu vaši tanjiri, radna soba i okruženje u kojem vežbate...

Tekst: Ana Pantić

Izvor: Sensa

LepaiSrecna Najpraktičnija znanja iz psihologije boja su, naravno, ona čije rezultate možemo da iskoristimo u svakodnevnom životu i to za one aspekte koji su svima važni: apetit, izdržljivost, kreativnost... evo kako utiču boje na njih.