Džejson i Keli Fenli iz Njujorka pravi su dobitnici na genetskoj lutriji - rođenje tri identična muška deteta moguće je, po zakonu verovatnoće, jednom u milion slučajeva!

Kako kaže direktor Odeljenja za embriologiju dr Martin Čavez, u Univerzitetskoj bolnici Vintorp u Njujorku, mogućnost da dođe do ovako retke genetske kombinacije ravna je čudu. 

"Potrebno je da se oplodi jedna jajna ćelija, zatim da se ona podeli na dve pa da se jedna od njih podeli još jednom!, objasnio je dr Čavez novinarima. "Tako nešto se dešava - u najboljem slučaju, po prognozama najvećih optimista, jednom u 70 hiljada slučajeva, najoprezniji kažu da je to moguće jednom u 50 miliona, a konzervativni, umereni stav je da su tri sina "blizanca" mogući jednom u milion slučajeva!"

Niko nije, naravno, srećniji od roditelja - Džejson i Keli Fenli kažu da su priželjkivali puno dece ali se nisu nadali dobitku na ovakvoj - genetskoj lutriji!

Jason and Kelli Fenley were hoping to add a new bundle of joy to their family, but the couple wasn’t expecting three babies at once: http://abcn.ws/1NBi5xy

Posted by ABC News on Friday, September 18, 2015

Izvor: Lisa