Još jedan raskid s kraljevskom tradicijom - prve zvanične slike britanske princeze Šarlote nije snimio službeni fotograf po narudžbini Kensingtonske palate, već lično Kejt Midlton.

Drugi revolucionarni potez na koji su se odlučili Kejt i princ Vilijam bio je da ove fotografije podele sa celim svetom preko Tvitera i to u maniru najboljih poznavalaca društvenih mreža.

Naime, prvo je u subotu 6. juna 2015. godine objavljena poruka da se u toku večeri mogu očekivati slike mališana, a onda je te večeri i stigao nežni kolaž. Naravno, svi su očarani slikama, pre svega zato što su na snimku "uhvaćeni" trenuci kada princ Džordž nežno drži u naručju i ljubi svoju sestricu.

PROČITAJTE JOŠ: Najslađa kraljevska slika: princ Džordž i princeza Šarlot prvi put zajedno na snimku (FOTO)

Međutim, profesionalni fotografi su tu i da odgonetnu tajne samog zanata.

Tako ističu da se po količini prirodne svetlosti na fotografijama može zaključiti da su mališani smešteni za slikanje pored nekog velikog prozora i da nije korišćen blic. Vojvotkinja od Kembridža odabrala je svetao, lep dan a onda smestila fotelju tačno preko puta izvora svetla.

PROČITAJTE JOŠ: Princ Vilijam i Kejt napustili Kensingtonsku palatu: pogledajte Anmer Hol gde će živeti princeza Šarlota

Slike nisu načinjene mobilnim aparatom - premda i tableti i telefoni danas zaista daju dobar kvalitet. Sigurno je upotrebljen foto-aparat i to sa objektivima od 35mm ili 50 mm.  Pozadina je blago zamagljena ali su zato mališani savršeno izoštreni.

Najvažnije je, ipak, što je slike napravila mama lično, tvrde profesionalci. Nema tog fotografa uz koga će se deca osećati i delovati toliko prirodno. Ako i vi želite slične uspomene na najranije detinjstvo svojih mališana, a nemate sklonosti ka fotografiji, potrudite se da decu lično zabavljate i ćaskate s njima kako bi profesionalac što bolje obavio zadatak.

PROČITAJTE JOŠ: Tajne lepote blistave Kejt Midlton: kako izgledati savršeno posle porođaja (FOTO + VIDEO)

Takođe, po načinu na koji princ Džordž drži sestricu, očigledno je da je već imao tu praksu. 

Na kraju, važno je i strpljenje. Kad slikate decu, kažu profesionalci, nema mesta žurbi već treba biti spreman da se do kraja iskoristi njihovo dobro raspoloženje. Što se tiče retuširanja slika, u slučaju portreta malog princa i princeze, nije ga bilo mnogo jer su izabrane dobre boje odeće. Moguće je da je bela malo "prigušena" u obradi slika, ali su plave čarape princa Džordža obezbedile dovoljan kontrast za uspešan snimak.

Kejt nije propustila da zabeleži i porodičnu atmosferu u Anmer Holu gde su se ona i Vilijam povukli posle Šarlotinog rođenja. 

Tako je među snimcima i dirljiva kolekcija čestitki povodom rođenja male princeze i ručno pravljenih poklončića koje Kejt, očigledno, s ljubavlju čuva. 

SVE SLIKE POGLEDAJTE U FOTO GALERIJI.

Izvor: Lisa

LepaiSrecna Prve slike princa Džordža sa sestricom Šarlot snimila je princeza Kejt i to veštinom profesionalnih fotografa! Evo kako i vi možete da napravite sjajan porodični foto-album!