Porodica koja živi nadomak Los Anđelesa uspela je ono o čemu mnogi baštovani maštaju. Na samo 4 ara zemlje uspeli su da proizvedu 6 000 kilograma hrane i godišnje i zarade čistih 20 000 dolara, ne računajući hranu koju su pojeli pišeLepa & Srećna.

PROČITAJTE JOŠ: Kako da sami napravite biostimulatore rasta: 6 namirnica za zdrav i plodan rast biljaka u vašoj bašti (RECEPTI)

Porodica Dervis gaji preko 400 vrsta biljaka, pa tako godišnje proizvedu 4 300 kilograma povrća, 900 pilića, 1 000 jaja od patke, oko 11 kilograma meda i različite vrste sezonskog voća.

Verovatno ste pomislili da je njihova tajna u korišćenju skupih i sintetičkih hemikalija za rast,  ali varate se. Ova porodica koristi tehniku guste sadnje i redovno poboljšavanje zemljišta i uslova. Kada prošire svoje zemljište za jedan ar zarađivaće oko 200 000 dolara za godinu dana.

PROČITAJTE JOŠ: Da li nam stiže bezbrižna poljoprivreda: traktori sami oru, dronovi čuvaju ovce

Urbana poljoprivreda postala je odličan izvor prihoda, ali i savršen način da obezbedite svojoj porodici i lokalnoj zajednici zdrave i ukusne namirnice, a pritom i zaradite. 

Pogledajte video i otkrijte kako ova porodica dolazi do uspeha! 

Izvor: Lepa & Srećna