Najvažniji element uređenja dvorišta nisu ni novac ni prirodne predispozicije nekog terena, već mašta i ideje baštovana!

Da je to tako dokazuje i ova kalifornijska bašta koja, očigledno, još nije dostigla svoju punu bujnost ali pokazuje šta se sve može smestiti u udobnom dvorištu za porodično uživanje.

PROČITAJTE JOŠ: Zanimljiva ideja za dvorište: leja sa ružom stablašicom u glavnoj ulozi

Rastinje i cveće nisu prebogati - teško se to i može očekivati u sušnoj Kaliforniji gde je ovu baštu kreirala kompanija "Vest Bej Lendskejp", ali pažnju privlači mnoštvo isplaniranih površina koje su pre svega namenjene različitim aktivnostima ali i članovima porodice.

PROČITAJTE JOŠ: Zanimljive ideje za dvorište i terasu: kako da napravite toranj od petunija (VIDEO)

Tako ćete ovde naći, pre svega, pravu kuhinju i trpezariju na otvorenom, gde ima mesta za udobne porodične ručkove. Uz to, u zadnjem delu bašte predviđen je i mali ugao za sedenje oko plinskog ognjišta.

Nešto dalje, jedna romantična klupa namenjena je onima koji žele trenutak mira i predaha.

Uzdignute leje ove kalifornijske bašte ukrašene su prirodnim kamenom, mada je osnova od običnog betona. Međutim, kamen je tako umešno spakovan da deluje kao suvi zid.

S obzirom na mnoštvo životinja - kako kućnih ljubimaca, tako i divljih životinjica koje prilaze vrlo blizu imanju, leje sa povrćem i začinskim travama su izdignute i zaštićene. 

Ne može svako da priušti sebi ovako profesionalno igralište za basket, ali deo gde se deca igraju loptom treba - u idealnom slučaju - da ima odgovarajuću ogradu, najviše zato da bi sami mališani bili zaštićeni.

Različite nivoe u bašti možete povezati stepenicama koje treba da budu udobne i bezbedne, a biljke kao što su pokrivači tla postaraće se da deluju i kao neupadljivi ukras u vrtu.

SVE SLIKE POGLEDAJTE U FOTO GALERIJI!

Izvor: Lisa/ Moja lepa bašta

LepaiSrecna Cvetne leje, mesto za dečju igru, udoban tihi kutak za najdraže bake i deke.... spisak želja za idealno dvorište nikada se ne završava, a mi smo tu da vam damo ideje!