Neobičnim idejama ova dama je postigla potpunu harmoniju drveta i saksije. Njena bašta, na jezeru Merit, dom je najlepšem bonsai drveću koje možete da zamislite.

Uz sve to, ona je jedini bonasai umetnik u Sjedinjenim Američkim Državama koja je sertifikat o obrazovanju stekla u kolevci bonsai umetnosti – Japanu. Prva dama bonsaija u Americi je - Keri Šaner.

Ova zanimljiva žena počela je da se bavi umetnošću odgajanja bonsai drveća 1983. godine, a veoma brzo je postala nadaleko poznata po svojim nesvakidašnjim umetničkim delima iz oblasti hortikulture. Ubrzo je dobila mogućnost da o bonsai umetnosti uči direktno u Japanu, od najboljih bonsai učitelja na svetu.

PROČITAJTE JOŠ: 4 pravila za negu sobnih bonsaija

Svoje znanje kasnije je prenosila zainteresovanim studentima na različitim seminarima, organizovala je radionice i na praktičan način studentima prenosila svoje specijalne metode, a istovremeno stvarala zanimljive privatne kolekcije koje ostavljaju posetioce bez daha.

Bonsai bašta na jezeru Merit, foto: Fejsbuk

Bašta na jezeru Merit izgrađena je zahvaljujući donacijama a održavaju je Keri i volonteri. Zahvaljujući njihovom radu, u prilici smo da uživamo u divnim slikama minijaturnog drveća u galeriji.

Tekst: Aleksandra Aleksić

Izvor: Lisa / Moja lepa bašta

LepaiSrecna Zavirite u jedinstveni kutak bonsai umetnice Keri Šaner koja je jedina žena u Americi sa sertifikatom bonsai majstora koja - nije iz Japana! Minijaturno drveće koje ona gaji pleni lepotom i vredno je svakog truda uloženog u njega.