Teške kad su pune, a kabaste kad su prazne, saksije i žardinjere nekad su prava muka u malom stanu. Zamislite samo kako bi bilo da su skoro bez težine, pogodne za nošenje, lake za sklapanje i transport...

Upravo takvu, novu generaciju fleksibilnih posuda za biljke osmislili su dizajner Godfroj Devirije i pejzažisti Luj Deflerije i Viržil Desirmon. Njihov zajednički poduhvat "BACSAC" rođen je iz želje da se prevaziđu ograničenja s kojima se neminovno susrećemo kad želimo da napravimo vrt na gradskom krovu - teškoće transporta, prevelike težine, krute postavke zbog teških i skupih žardinjera.

BACSAC su specijalno proizvedene torbe koje propuštaju vazduh i tako se sprečava gubitak kiseonika u zemlji za biljke. Pritom su izuzetno izdržljive i štite koren od UV zračenja, otporne su na sunce kao i na mraz. Ove inovativne posude za cveće mogu se u potpunosti reciklirati, a različiti modeli pogodni su za sve prostorije u stanu, krovne bašte i dvorišta. Jednom rečju, priroda nadohvat ruke. Uživajte u idejama na adresi www.bacsac.fr.