Uživanje u prolećnim baštama najveće je kad nam ukažete čast i pošaljete slike i priču o nekom svom baštenskom projektu.

Tako nas je obradovala i naša čitateljka Mirjana Smolčić čiju baštu smo prvo zapazili zahvaljujući slikama negovanog drvceta banane - čuvanog i zaštićenog svake zime.

Međutim, Mirjanin vrt krije još lepih detalja. Na placu od 5 ari nalazi se Mirjanina kuća i dvorište na kojima se intenzivno radi već četiri godine. Naša čitateljka sama sve sadi i održava - malu baštu, dvorište, voćnjak i mnogo raznovrsnog cveća. 

PROČITAJTE JOŠ: Vaše bašte, jul 2015: vrt porodice Milijanović iz Lajkovca koji je osvojio Fejsbuk (FOTO)

Ono što posebno privlači pažnju je staza napravljana od cigli i lepi podijum za garnituru za sedenje. Ovu neobičnu stazu Mirjana je sama slagala - ciglu po ciglu. Malu pomoć imala je u delu što se tiče iskopavanja zemlje gde će biti staza i u pravljenju maltera.

Kompoziciono do kružnog dela staze namenjenog za sto i druženje, vodi jednostavan puteljak koji je takođe napravljen od cigli. 

Zelena trava, raznobojno cveće i ova staza odaju utisak oaze mira, ali i pažljivo planiranog prostora za druženje sa porodicom i prijateljima...

Neizmerno smo zahvalni Mirjani što je ovaj zanimljiv detalj iz svog dvorišta podelila sa svima nama i pozivamo vas da pogledate...

SVE SLIKE U FOTO GALERIJI! 

Tekst: M. M.

Izvor: Lisa

LepaiSrecna Dvorište naše čitateljke Mirjane Smolčić je lepo i jedinstveno, posebno zato što se u njemu nalazi staza koja je Mirjaninih ruku delo. Pogledajte...