Bašta je najbolji učitelj! Ona nas uči strpljenju dok čekamo da seme proklija, da cvet otvori svoje latice i zamiriše, da plod najzad zarumeni!

Uči nas pažnji da ne polomimo grubo tek razvijenu granu, uči nas poverenju da će već sutra poteći novi sokovi prirode. Kažu da je sađenje bašte najveći dokaz da u nama živi nada i  da u prirodu imamo poverenja.

Kakvim nam predivnim darovima priroda uzvraća pokazuju na najlepši način dvorišta vrednih baštovana koji su nam ukazali poverenje i poslali svoje fotografije.

PROČITAJTE JOŠ: Najlepši baštenski aranžmani na točkovima

U ovom članku prikazujemo slike tri dvorišta, a nastavićemo da redovno objavljujemo fotose cveća, sobnih biljki, ukrašenih dvorišta i rascvetalih terasa koje ste spremni da tako nesebično podelite sa svim iskrenim ljubiteljima prirode. 

Podsećamo vas da ovo nije deo konkursa, kao i da oni koji to žele mogu da učestvuju i na nagradnom konkursu čije su propozicije objašnjene na linku OVDE.

Ove slike deo su našeg zajedničkog baštovanskog prostora na Internetu i možete u njima uživati i na Fejsbuk stranici "Moja lepa bašta". Ovde nema takmičenja već samo uživanja.

Kompletne albume Dragane Dimitrijević, Dragoljuba Ćalića i Nikole Božića pogledajte u galeriji slika, a ovde vam prikazujemo samo početak...

Dvorište Dragane Dimitrijević iz Lesnice kod Loznice krase efektno izdvojene biljke i nezaboravni baštenski detalji... pogledajte ostatak u galeriji slika.

Dragan Ćalić iz Koteža, Beograd, uložio je takođe veliki trud i mnogo ljubavi u negu biljaka i detalje svoje bašte.... pogledajte ostatak u galeriji slika.

Nikola Božić iz Aranđelovca veliki je kolekcionar biljaka i u njegovom vrtu nalazi se oko 30 vrsta klematisa, ali i magnolije, amarilisi... pogledajte ostale slike u galeriji ispod teksta!

Ne propustite da pogledate galeriju slika ispod teksta i prelistate fotografije iz ovih prelepih dvorišta...

Izvor: Lisa / Moja lepa bašta

LepaiSrecna Dvorište Dragane Dimitrijević iz Lesnice kod Loznice, bašta Dragana Ćalića iz Koteža i prelepe cvetnice iz vrta Nikole Božića iz Aranđelovca početak su prelepe serije slika koje su naši čitaoci velikodušno podelili sa svim iskrenim ljubiteljima cveća i prirode!