Ove godine podeljeno je pet specijalnih nagrada, a žiri je odlučio da pobedničko mesto podele dve baste - jedna iz Novih Banovca, a druga iz Bačke Palanke.

Žiri koji je bio zadužen za odabir pobednika je u sledećem sastavu: Slađana Milosavljević (pejzažni arhitekta), Boban Tošić (vlasnik firme “Naturalist”), Marija Jakob, (odgovorna urednica), Nenad Blagojević (novinar), Dragana Gojković (član redakcije), Vladimir Žujko (snimatelj “Adria veb TV”) i Vesna Anđić (fotograf).

Kriterijumi su, kao i prethodnih godina, bili: usklađenost bašte, kuće i okoline, raznovrsnost i raspored biljaka, vrtno-arhitektonski objekti kao i negovanost bašte.

Nagrade za vredne baštovane obezbedili su CTC UNIT, Agrounika, Veterinarski zavodi Zemun, Donkafe i trgovinski lanac IDEA, kao i rasadnik "Topalović" a nagrađeni su i preplatom na magazin "Moja lepa bašta". Proglašenje pobednika i svečana dodela nagrada priređeni su u restoranu “Vapiano” u Beogradu, a u veseloj atmosferi  je tom prilikom obeležen je i deseti rođendan ovog konkursa.

Pogledajte u galeriji slika ko su nagrađeni baštovani i kako je žiri doživeo i opisao njihove bašte...

LepaiSrecna Usklađenost bašte sa kućom i okolinom, raznovrsnost i raspored biljaka kao i negovanost bašte neki su od kriterijuma kojima se rukovodio žiri pri izboru najlepših bašti, a dodeljeno je i piet specijalnih nagrada.