Magazin "Moja lepa bašta" proglasio je 19. novembra 2013. godine pobednike desetog, jubilarnog Konkursa za najlepšu baštu Srbije. Proglašenje je održano u restoranu Vapiano, gde su se pored ovogodišnjih pobednika okupili i neki od bivših dobitnika, vernih čitalaca i ljubitelja ovog, kako oni navode, neverovatno lepog i opuštajućeg hobija.

Kako je konkurencija bila velika, a žiri imao težak izbor da se odluči, prvo mesto podelili su finalisti iz Novih Banovaca i Bačke Palanke. Imena pobednika biće objavljena u novom broju magazina Moja lepa bašta koji će biti u prodaji 28. novembra.

Ono što je posebno interesantno i što je privuklo veliku pažnju jeste specijalna nagrada koju je osvojila Dnevna bolnica za psihijatriju u okviru Kliničkog centra Srbije. Dragana Glumac, viši terapeut, naglasila je da je taj vrt delo zaposlenih ali i pacijenata koji se u okviru terapije bave negom biljaka.

Porodica iz novobeogradskih blokova osvojila je specijalnu nagradu za najlepše uređenu zelenu površinu stambenog bloka. Lep gest gospodina koji je uredio svoj kraj i učinio da svi stanari žive u lepšem i uređenom okruženju.

Nadamo se da će ovogodišnji pobednici uspeti da motivišu i pokrenu druge građane da i oni učine nešto lepo za svoje okruženje i društvo.

Generalni sponzor konkursa bila je kompanija CTC Unit dok su projekat podržali Doncafe, Idea, Agrounik, rasadnik Topalović i Veterinarski zavod Zemun.