Postovana Jugoslava,

Adaptiramo kupatilo u našoj porodičnoj kuci. Problem nam pravi plafon u kupatilu, tačnije stepenište koje izlazi na sprat kuće. Visina plafona, koja se smanjuje u najnižem delu na jedan metar, pravi problem kod rasporeda sanitarija. Voleli bismo da imamo što veću kadu.

S poštovanjem,
Marici iz Sremčice  

Poštovani Marići, 

Pred vama je predlog kako da od kupatila u kome je problem pad stepenišnog kraka dobijete komforno kupatilo! Gledano s vrata, na levom užem zidu nalazi se kada, cije su dimenzije 160x90 cm. To je najveća kada koja može da stane u kupatilo! Na zidu na kome se nalazi prozor postavljeni su WC-šolja i bide. 

Njihova funkcija nije narušena zbog stepenišnog kraka. Na desnom zidu, gde je u gornjem desnom uglu najkritičnija visina od jednog metra, smeštena je veš-mašina. Između mašine i lavaboa podignut je zidić, tako da deo za umivanje sa ogledalom izgleda kao zasebna niša. 

Bilo bi dobro da keramika bude bela na dva duža zida, a da na zidu s kadom i lavaboom bude postavljen mozaik, takođe u svetlijim tonovima. Kombinacija bele keramike, svetlosivog mozaika i drvene galanterije učiniće da uživate u komforu svoga kupatila. 

Jugoslava Kljakić,
diplomirani arhitekta 

LepaiSrecna Ovo kupatilo u porodičnoj kući ima niži plafon u delu gde je napavljeno stepenište za sprat, tako da raspored sanitarija treba napraviti vrlo vešto kako bi očuvali potpuni komfor. Pogledajte stručno rešenje arhitekte...