Poštovani Željko, 

U stanu u kome živimo imamo na raspolaganju kupatilo i manji WC. U planu nam je renoviranje obe prostorije. Da bismo dobili više prostora za tuš-kabinu u većem kupatilu, planiramo da bojler prebacimo u WC. Ovo neće biti problem jer se nalaze jedno pored drugog (razdvaja ih zid). Molimo vas da nam pomognete oko rešenja ove male prostorije u koju bismo smestitl i vešmašinu. 

Vaši čitaoci,
Miloš i Ljubica Popara,
Kraljevo 

Poštovani, 

Ovakva prostorija u stanu rasterećuje kupatilo i omogućava komfor u svakodnevnom životu. Prema dimenzijama koje ste poslali, WC je mali ali je ipak dovoljan (što ćete videti u predloženom rešenju) za namensku potrebu i više od toga. Rešenje je prilagođeno instalacijama, a predložena je i pozicija bojlera gde će najmanje smetati.

Za mali WC treba birati mali lavabo. Iznad lavaboa predlažem ogledalo i tipsku lampu - ni više ni manje od ovoga. S leve strane lavaboa, na delu zida pored vrata, možete montirati kuke za peškire. 

Iznad WC-šolje nalaze se viseći elementi u dve dubine i dve visine, prilagođene ventilacionom otvoru i poziciji bojlera. U ovakvom ormariću možete odlagati kozmetiku, ali i peškire i sve ono za šta nema dovoljno mesta u kupatilu. Veš-mašina se nalazi ispod bojlera, pored WC-šolje i lako je dostupna za korišćenje. 

Desno od ulaznih vrata u WC projektovan je viseći element (dve dubine i dve visine) prilagođen visini vrata. Element je dosta veći od drugog (iznad WC-šolje) pa u njega može da stane pored kozmetike i kućna hemija. Ispod elemenata (iza vrata) planirana je kutija za veš, neophodna uz vešmašinu. Veoma važan detalj rešenja je da viseći elementi ne ugrožavaju prilaz bojleru za elementarne popravke, pa čak i skidanje i iznošenje. 

Bojler se nalazi u uglu prostorije - na mestu gde najmanje smeta funkcionalnosti ostalog dela WC-a. 

Predloženo rešenje možete pogledati u galeriji slika.

Željko Grajković,
dizajner i diplomirani inženjer 

LepaiSrecna Sređivanjem kupatila i manjeg WC-a postiže se bolja funkcionalnost i komfor u svakodnevnom korišćenju.