Poštovana Olivera,

U dilemi sam kako da se u okviru dnevnog boravka reši pitanje postavljanja TV-a, u prostoriji koja je tranzitna i koja nema zidova na koje bi mogao da se postavi TV. Trebalo bi da bude okrenut  prema ugaonoj garnituri koja je jedino rešenje u ovako maloj sobi.

Hvala i pozdrav,
Vojkan Pavlović


Poštovani gospodine Pavlović, osim u projektu predložene pozicije za TV, možete ga postaviti i na sledeći način: od gipsa napraviti pregradu između kuhinje i dnevnog boravka u koju bi se mogao smestiti i TV, ali i oprema tipa DVD, muzički stub, DVD kolekcija i manja biblioteka.

Bilo bi dobro i kuhinju s bočnih stana ograditi i definisati njen prostor gipsanim zidom. Ako želite, prolaz iz dnevne sobe ka kuhinji možete zatvoriti i zastakljenim kliznim vratima, jer se s garniture dnevnog boravka direktno gleda u kuhinju. Nažalost, ne možete postaviti veću garnituru.

U kuhinji je malo promenjen raspored elemenata, jer mislim da je ovako bolje iskorišćen prostor koji vam je na raspolaganju. Predlažem okrugli trpezarijski sto, prečnika 90 cm, jer u ovom slučaju dozvoljava prolaz iz kuhinje i odaje utisak komotnijeg prostora. Sobe i kupatilo su onakvi kakvi moraju biti i sasvim su u redu.

Olivera Petronijević, dipl. ing. arh,
vlasnica studija MSPRO za projektovanje, dizajn i završne radove u građevinarstvu