Poštovana gospođo Petronijević, 

Suprug i ja treba da se uselimo u stan koji je u završnoj fazi izgradnje. Kako raspolažemo malom kvadraturom, molila bih vas da mi date savet oko uređ enja. Napominjem da imamo veći broj knjiga, često organizujemo druženje s prijateljima i želela bih da stan opremim modernim nameštajem jednostavnih linija u svetlijim tonovima. 

Hvala unapred, 

Vidosava Dinić 

Niš 

Poštovana Mirjana, 

Vaš stan, osim male površine, ima i problem uskih delova prostorija, kao i nedostatak prostora za garderobu. Pomeranjem kuhinje i pravljenjem ugaone, dobija se manji prostor za ugradni plakar, ka vratima.

VIŠE: Saveti arhitekte za uređenje malog stana: mladalački stambeni prostor od 38 kvadrata (FOTO)

Frontovi mogu biti u boji zidova ili od delimicčno peskiranog ogledala. Dnevni boravak može da se opremi manjim trosedom s pokretnim tabureom.

Jedna ili dve polufotelje može obezbediti dodatno mesto u boravku, ali po potrebi i za trpezarijskim stolom. Sto se može okrenuti i podužno, čime se otvaraju pozicije za celo i začelje. Deo bočnog zida može da nosi biblioteku. Između kuhinje i dnevne sobe su pun zid i pult koji se vizuelno produžava preko njega. Spavaća soba se može opremiti krevetom širine 160 cm, sa dva noćna stočica i plakarom kraj vrata.

Eventualno, plitki plakar ili komoda mogu se smestiti u ugao. Uz svetle boje možete kombinovati i ponovo aktuelne pastelne nijanse. 

Autor teksta: Olivera Petronijević, vlasnica studija MSPRO za projektovanje, dizajn i završne radove u građevinarstvu

AKO TEKST ČITATE PREKO MOBILNOG TELEFONA, POGLEDAJTE SKICU U FOTO-GALERIJI!

Izvor: Lisa/Moj stan

LepaiSrecna U ovom stanu poseban problem su uski delovi prostorija, kao i nedostatak prostora za garderobu. Pogledajte kakvo rešenje predlaže naš stručnjak!