Popularni metod isecanja maketa fotelja, dvoseda i stolova od papira i njihovo pomeranje po skici osnove stana na milimetarskom papiru je odlična tehnika za planiranje enterijera.

Međutim, ono što se ponekad gubi iz vida, to je da uz svaki kvadratić tako iscrtanog nameštaja treba planirati i dodatni prostor - u osnovi to su kvadrati u kojima se krećemo, mesto na koje treba da izvučemo stolicu pored trpezarijskog stola, deo poda na koji treba da stanemo kad prilazimo krevetu, a u visini to su oni kvadrati u kojima treba da se uspravimo, ispružimo ruku, itd.

Ako ste i vi upravo u procesu dizajniranja novog imidža za svoj stan, biće vam od velike pomoći ovaj predlog arhitekti za uređenje potkrovlja - zanimljiv raspored izložen je u detaljnom planu gde je čak i najmanji centimetar iskorišćen do maksimuma.

Proporcije polica, regala, stolova i ostalih elemenata takođe su dobra polazna ideja za vašu orijentaciju, a detalje sa legendom u kojoj je spisak komada nameštaja naći ćete u galeriji slika!

SVE SLIKE POGLEDAJTE U FOTO GALERIJI

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Svaki centimetar je važan pri uređenju potkrovlja! Zato pogledajte kako je u ovom arhitektonskom predlogu organizovano petnaestak kvadrata pod kosim krovom za spavanje, rad i dnevni boravak ukućana...