Osim što nam lak za nokte služi za lepotu, pomoću njega možemo ulepšati i ukrase za novogodišnju jelku. Napravite sami originalne svetlucave kuglice za jelku i na taj način ulepšaćete novogodišnju dekoraciju u svom domu ili izraditi jedinstvene poklone za porodicu i prijatelje.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA NAPRAVITE UKRASE ZA NOVU GODINU OD ŠIŠARKI: jeftina i originalna novogodišnja dekoracija za svaki dom (URADI SAM + FOTO)

Svetlucavi ukras s praporcima

Ukrasite bor svetlucavom kuglicom koju ćete ispuniti minijaturnim praporcima. Za njenu izradu potrebna vam je providna plastična kugla, ukrasna traka, providan lak za nokte sa šljokicama i sitni praporci. Ukoliko nemate praporce, dovoljne su i obične plastične loptice. Ako želite da izbegnete dodatne troškove, improvizujte malo i sami napravite loptice od aluminijumske folije.

1. Izvucite vrh kugle i sipajte u nju četvrtinu do pola sadržaja laka za nokte.  Izaberite onaj lak koji se prodaje po povoljnoj ceni, kako biste što jeftinije prošli ili iskoristite prošlosezonski kojeg ste se već zasitili.

2. Čim sipate lak za nokte, polako okrećite kuglu i vrtite je kako bi se lak ravnomerno razlio po celoj unutrašnjoj površini ukrasa. Ukoliko je potrebno, dodajte još laka, sve dok se kuglica potpuno ne oboji. 

3. Kad je kugla obojena, okrenite je naopako i ostavite tako 30 minuta, kako bi se pravilno osušila, a višak laka se izlio. 

4. Kad se kuglica potpuno osuši, ubacite u nju minijaturne praporce ili ukrasne loptice, zatvorite vrh kuglice i provucite kroz njega ukrasnu traku kako biste mogli svoju svetlucavu kuglicu okačiti na jelku.

Kliknite OVDE za još ideja za pravljenje ukrasa uz pomoć laka za nokte!